Terrassa invertirà 1,5 milions d'euros en la modernització dels polígons industrials

La Diputació de Barcelona financia un paquet d'ajuts pels polígons de Santa Margarida I i II, Can Parellada, Colom II i Els Bellots

Polígon Industrial de Santa Margarida, a Terrassa
Polígon Industrial de Santa Margarida, a Terrassa | Aj. Terrassa
Redacció
04 d'abril del 2019
L’Ajuntament de Terrassa ha estat un dels cinc municipis a qui la Diputació de Barcelona ha atorgat la subvenció sol·licitada a la convocatòria del Pla de Modernització de Polígons, en la categoria de Projectes Integrals. La subvenció d'1,5 milions d'euros permetrà reforçar la implantació de les accions contingudes al Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa, que s’està executant des de mitjans del 2016. La data màxima de finalització de la subvenció serà el 31 de desembre de 2020.

La presentació a aquesta convocatòria respon a l’oportunitat de millorar la situació dels polígons objecte d’aquesta subvenció (Santa Margarida I i II, Can Parellada, Colom II i Els Bellots), al sud de la ciutat, on es concentra el 73,9% de la superfície dels polígons de tota la ciutat i es localitza el 71,1% de les empreses i el 73,7% de les persones treballadores.

S'aplicarà la marca “Terrassa Polígons Industrials” amb l’objectiu de poder difondre una imatge més singular, innovadora i atractiva de l’activitat industrial de Terrassa i, així facilitar la visibilització dels polígons d’activitat econòmica, les seves empreses, els serveis de què disposa i l’orientació de potencials inversors i usuaris.

Actuacions del Pla de Modernització de Polígons

Les actuacions que es duran a terme contemplen diverses millores a les zones industrials entre les quals destaca una actuació de seguretat intel·ligent consistent en la posada en marxa d’un sistema de vídeo intel·ligent que millori la informació del perímetre de l’àmbit d’actuació, amb la consegüent possibilitat de millora de la gestió de la mobilitat, la seguretat i l’aparcament.

També es farà una actuació d’instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics amb panells solars, per la que s’instal·laran tres punts de recàrrega per potenciar la utilització de sistemes de transport nets i eficients energèticament. Es millorarà la senyalització viària amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i la localització de carrers i edificis als visitants dels polígons mitjançant una senyalització i una retolació més clara i entenedora dels seus carrers i edificis.

Una altra de les millores serà la creació d’un Centre de Serveis de Proximitat a les empreses ubicat a la Masia Els Bellots per tal de cobrir les necessitats de serveis a les empreses, sobretot pel que fa als serveis de valor afegit, tenint en compte també els serveis a les persones treballadores i usuàries dels polígons d’activitat industrial. A més, l’establiment d’aquest Centre a la Masia Els Bellots, un dels punts d’entrada de l’activitat econòmica de la ciutat, també contribuirà a incrementar la competitivitat de les empreses de Terrassa ja que s’ubica en un entorn ben comunicat que actuarà com a node de centralitat de serveis.