societat

L'alcalde de Terrassa exigeix a la Generalitat que resolgui les mancances dels bombers de la ciutat

Vega ha enviat una carta al conseller d'Interior on demana un pla d'acutacions per millorar el Parc de Bombers

per Redacció , 3 d'abril de 2019 a les 17:00 |
Alfredo Vega en una visita al Parc de Bombers de Terrassa. | Aj. Terrassa
L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha enviat una carta al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, expressant la seva "insatisfacció" i "preocupació" per l’estat en el qual es troba el Parc de Bombers de Terrassa, així com per la seva dotació de personal i de material tècnic.

A la carta, l’alcalde exposa que fa unes setmanes va poder visitar personalment les instal·lacions del cos a la ciutat i va poder conversar amb diversos membres de l’equip de Bombers de Terrassa, que li van presentar les nombroses mancances que afecten a l’equipament i als recursos humans i materials del quals disposen.


Pel que fa a la dotació de personal i de recursos, “és clarament insuficient i amb vehicles que han superat un termini de servei raonable, si es compara amb altres parcs”. Per tot això, a la carta, l’alcalde demana la intervenció del conseller per resoldre la situació i conèixer si existeix un pla d’actuació calendaritzat per resoldre progressivament totes aquestes mancances.

Terrassa, una ciutat segura 

Aquest dimecres al matí s’ha celebrat a l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat de Terrassa, formada per representants dels diferents cossos policials i de seguretat, per realitzar un anàlisi de l’estat general de la seguretat a la ciutat i les prioritats i accions a realitzar al municipi.

Segons les intervencions tant del Director General d’Administració i Seguretat, Jordi Jardí

i del Delegat del Govern a Catalunya, Juli Fernández, Terrassa té un índex de delictes per sota de la mitjana de Catalunya. Així, mentre que a la ciutat es cometen 51 delictes per cada 1.000 habitants, la mitjana catalana se situa en 74 delictes per cada miler.

A la trobada, s’ha fet seguiment de l’àmbit de la seguretat ciutadana a la ciutat, analitzant detalladament els darrers esdeveniments i les accions empreses per donar-hi resposta i poder fixar quines han de ser les futures actuacions. La celebració de la Junta de Seguretat, a més, ha servit també per tornar a reclamar al Departament d’Interior la necessitat de millorar el nombre de dotacions a la comissaria de l’ABP de Terrassa de Mossos d’Esquadra, que des de l’any 2010 està mancada d’efectius. 

 

Participació