VÍDEO Impulsen una campanya de visibilització i denúncia col·lectiva dels feminicidis

El ​col·lectiu terrassenc Quart Creixent proposa lligar-se un mocador lila al braç com a resposta a cada una de les morts per la violència masclista

Campanya «colze a colze» del col·lectiu Quart Creixent.
Campanya «colze a colze» del col·lectiu Quart Creixent. | Cedida
Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 d'abril a les 9:58h

Quart Creixent, un dels col·lectius feministes de Terrassa, ha posat en marxa la campanya de denúncia col·lectiva "Colze a colze”, una iniciativa que busca la implicació de totes les dones en la visibilització dels feminicidis posant-los al centre del debat polític i social.

D’aquesta manera, proposen lligar-se un mocador lila al braç per cada feminicidi possibilitant una reacció ràpida i la creació d’una xarxa de denúncia en qualsevol context. Es tracta d’una proposta que neix de les reflexions internes del col·lectiu davant la impotència per la onada de feminicidis i la manca de recursos a l’hora de denunciar-los.

Segons la pàgina web feminicidio.net durant l'any 2018 es van comptabilitzar 98 feminicidis i durant el que portem de 2019 ja se n’han notificat 19. La campanya s’ha donat a conèixer a través d’un vídeo que ha comptat amb la participació de diverses dones de la ciutat.