Em pot tocar ser membre de mesa per les eleccions?

El sorteig es fa aquest dilluns

El sorteig es farà dilluns 1 d'abril
El sorteig es farà dilluns 1 d'abril | Arxiu NG.
Redacció
31 de març del 2019
El dilluns 1 d’abril es farà el sorteig públic entre els electors de Terrassa per ser membre de mesa a les Eleccions Generals que tindran lloc el 28 d’abril. Resultaran nomenades un total de 2.196 persones i es preveu que el sorteig, que es farà de manera informàtica, tingui una durada de pocs minuts.

Però, tothom pots ser membre de mesa? S'ha de complir amb algun requisit en concret? D'acord amb les condicions establertes legalment, per ser membre de mesa s'ha de ser menor de 70 anys el dia de la votació, tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts, i ser major de 18 anys el dia del sorteig. A més, com a mínim, ha de saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les 244 meses electorals, es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents; i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. La persona que exerceixi la presidència ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notifiquen en un termini de 3 dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona