Gerard Quintana i Mishima seran al Fresc Festival Sabadell 2019

La cita també comptarà amb L'Últim Indi, The Pinker Tones i Pau Roca, entre d'altres

David Carabén, cantant de Mishima
David Carabén, cantant de Mishima | ACN
Redacció
30 de març del 2019
El Fresc Festival 2019, la tercera edició del Festival d'Estiu del Vallès, ja té dates i primers noms de la seva programació. Se celebrarà del 26 de juny al 22 de juliol al Jardí de l'Espai Cultura Sabadell, on es podran veure gairebé una trentena d'espectacles de música, teatre, familiars i paraula, una disciplina que s'incorpora aquest any com a novetat.

Entre els noms ja confirmats que passaran per Sabadell per oferir les seves propostes artístiques a l'aire lliure aprofitant la fresca de les nits d'estiu hi ha Gerard Quintana, Mishima, L'Últim Indi i Eva Fernández, en l'apartat musical; Les coses excepcionals, amb Pau Roca, en l'àmbit teatral, o The Pinker Tones per al públic familiar.

La resta de la programació es donarà a conèixer la primera setmana d'abril i les localitats per a tots els espectacles es posaran a la venda el 15 d'abril tant a través de la plataforma Codetickets.com com, presencialment, a la taquilla de l'Espai Cultura Sabadell. A més, s'instal·larà una taquilla efímera al Jardí de l'Espai Cultura durant el dia de Sant Jordi, aprofitant que el recinte és el centre neuràlgic d'aquesta Diada a Sabadell.

Una altra de les novetats d'aquest any, implementada a petició del públic, són els abonaments per assistir a diverses funcions. Així, es podran adquirir les localitats per a tres espectacles amb un 10% de descompte sobre el preu total, per a quatre espectacles amb un 15% de descompte i per a cinc o més sessions amb un 20% de descompte. I encara una altra novetat: aquest any, les funcions del Fresc Festival començaran a les 21.30 en comptes de les 22.00 com era habitual.

L'inici, després de Sant Joan

El Fresc Festival s'iniciarà (26 de juny) amb una nova edició de la ja tradicional Nit dels Musicals de Sabadell, que aquest any commemorarà el centenari del Teatre Sant Vicenç repassant algunes de les més de 200 obres de teatre musical que la veterana formació del barri sabadellenc de la Creu Alta ha presentat al llarg de la seva història.

Començaran així un seguit de vetllades culturals i artístiques en ple Centre de Sabadell que tenen en la música i el teatre els seus principals ingredients, però que no obliden el públic familiar i que, aquest any, incorporaran una nova línia de programació centrada en la paraula, amb sessions de poesia, lectures dramatitzades i contes per a adults que, en la seva majoria, es portaran a terme a l'Espai OFFresc, el segon escenari del Festival posat en marxa l'any passat per oferir espectacles de petit format en els quals la proximitat entre els artistes i el públic és un tret essencial.

El Fresc serà, també, el marc en el qual el cantautor i exlíder del grup Sopa de Cabra Gerard Quintana presentarà (27 de juny) el seu espectacle Intocables, un recorregut per cançons prohibides, perseguides, censurades i odiades però, paradoxalment, mai oblidades. Serà un dels primers espectacles de la programació que tancarà un altre nom en majúscules de l'escena musical catalana: Mishima. La formació de David Caraben participarà al festival vallesà (22 de juliol) amb els temes del seu darrer disc, Ara i res.

També passarà pel Fresc (16 de juliol) la gira de presentació de L'Últim Indi el nou projecte musical d'Eduard Costa després de deixar Els Amics de les Arts. Una altra de les grans cites (15 de juliol) serà la protagonitzada per Eva Fernández, una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant i que presentarà el seu primer disc, Yo pregunto.

En clau teatral, el Fresc inclourà, entre d'altres, la representació (7 de juliol) de Les coses excepcionals, un monòleg de Duncan Macmillan protagonitzat per l'actor Pau Roca que parla de les coses veritablement importants a la vida. Per al públic familiar, també passaran pel Fresc (21 de juliol) The Pinker Tones, la formació barcelonina de música electrònica que s'ha fet un forat important en aquest segment de públic gràcies a la publicació del llibre-disc Rolf & Flor, acompanyat d'un espectacle per a totes les edats.

El Fresc Festival Sabadell 2019 l'organitzen, un any més, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joventuts Musicals de Sabadell i UiU Promotors, amb el BBVA CX com a partner principal.