El Comitè Vaga Feminista i l'AMPA Escola Sala i Badrinas alcen la veu al ple municipal

El ple ha aprovat la proposta de TeC de suport al manifest de la Vaga Feminista 8 de març

Concentració de l'AMPA Escola Sala i Badrinas a les portes de l'ajuntament durant el ple municipal.
Concentració de l'AMPA Escola Sala i Badrinas a les portes de l'ajuntament durant el ple municipal. | Anna Mia
29 de març del 2019
El ple de març s'ha celebrat aquest dijous immers enmig d'una clara precampanya electoral per part de totes les forces polítiques que el conformen. Gairebé sis hores de debat polític que també ha comptat amb la presència de diversos col·lectius de la ciutat que han alçat la seva veu davant de l'institució municpal per exposar i reclamar els seus drets i discomformitats. 

D'una banda, el Comitè Vaga Feminista ha exposat els fets que van ocórrer el matí del dia 8 de març a diverses membres del col·lectiu quan es dirigien a l'autopista C-58 per tallar-la. Denuncien haver estat víctimes d'actituds patriarcals per part dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local que els van barrar el pas a l'atura dels Jutjats impedint, així, que poguéssin avançar cap a l'autopista. També han denunciat l'ús desproporcionat de la força que va acabar amb cinc persones ferides.

Per la seva banda, la regidora Gracia García, ha mostrat la seva solidaritat i la de la comissió 8 de març en relació als fets ocorreguts i ha dit que "no podem el paternalisme ni l’abus de cap mena". En aquest sentit, el ple ha aprovat una proposta de Terrassa en Comú (TeC) de suport al manifest de la Vaga Feminista 8 de març. 
 
De l'altra, ja fa dies que l'AMPA de l'Escola Sala i Badrinas ha dit prou i ha iniciat un seguit de mobilitzacions per reclamar la construcció del nou institut escola. La la vicepresidenta de l'AMPA, Jessica Saduskie, ha llegit el manifest que han fet públic per demanar una revisió, estratègia i compromís. "Ni l'ajuntament ni la Generalitat ofereixen una alternativa clara", ha assegurat Saduskie. Des de l'AMPA es denuncia la falta de compromís per part de les administracions i la manca d'espai que tenen a l'ubicació actual de l'escola, que fa vuit anys que viu en barracons. 

L'escola Sala i Badrinas és l'única de Terrassa que encara està en barracons. Malgrat que el departament d'ensenyament té previst el projecte de la construcció del nou centre escolar a la carretera de Rubí on ja hi ha els terrenys reservats, l'inici de les obres no arriba i les famílies cada vegada estan més desesperades. En aquest sentit, l'alcalde, ha reconegut que hi ha hagut improvisació i mostrat la seva comprensió amb les famílies i ha assegurat el seu compromís per insistir al departament d'ensenyament de la Generalitat perquè es construeixi el nou equipament educatiu. 

A l'inici de la sessió ordinària membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han aixecat amb la voluntat d'interrompre el ple i exposar la situació amb la qual es troba una de les seves membres, que s'enfonta a un desnonament obert durant dotze dies. Malgrat la voluntat d'exposar la situació, l'alcalde Alfredo Vega, no els ho ha permès, ja que per poder participar cal fer uns tràmits previs, contemplats en el reglament municipal.