Llibertat provisional amb mesures cautelars per al novè detingut per la violació múltiple de Sabadell

Haurà de comparèixer periòdicament als jutjats, té prohibit abandonar Espanya i ha hagut de lliurar el seu passaport

L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets
L'antiga sucursal bancària on es van produir els fets | Juanma Peláez
Redacció
28 de març del 2019
El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell ha deixat en llibertat provisional amb mesures cautelars el novè detingut que podria haver participat en la violació múltiple d'una noia de 18 anys la matinada del passat 3 de febrer a Sabadell. Aquest dijous ha prestat declaració davant el magistrat, després que aquest dimecres fos detingut per la Policia Local de Mataró.

En les diligències, el sospitós ha admès estar a l'entitat bancària on, com va relatar la víctima, tres persones van abusar sexualment d'ella. Però ha assegurat que no hi havia cap dona , ni quan va arribar, sobre les quatre de la matinada d'aquella nit, ni quan es va llevar, entre les set i les vuit del matí. 

Un dels motius que ha exposat el magistrat per deixar en llibertat aquesta novena persona detinguda ha estat la invalidació de la roda de reconeixement, ja que, tal com ha relatat el jutge en el seu escrit, l'advocat de l'acusació particular "va dir alguna cosa en veu baixa" a la testimoni, just abans d'entrar a la sala. Un fet que és "totalment irregular". 

Segons ha recollit l'escrit, el lletrat li hauria traslladat que estigués "tranquil·la", però l'instructor "no entén" que un missatge d'aquest tipus es faci "murmurant". Tenint en compte, ha afegit, ja ha dut a terme diverses rodes de reconeixement, "mostrant serenitat en totes i sense necessitat de suport externs". Per aquest motiu, ha determinat que "vicia" aquest procediment i, per tant, no és un indici suficient per decretar la presó provisional.

El jutge ha fixat que restarà a l'espera de rebre els resultats de l'anàlisi de l'Institut de Toxicologia, que el detingut ha lliurat de forma voluntària, per estimar si ingressa en algun centre penitenciari.

Nou detinguts, un a presó

El passat 21 de març el jutge va decidir deixar en llibertat un dels dos empresonats fins el moment, després que l'Institut de Medicina Legal no relacionés amb ell (R.O.) cap de les mostres genètiques preses a la víctima. El jutge estimava el recurs presentat per l'investigat i recorda que la mesura es va adoptar per la identificació de la víctima en roda de reconeixement com un dels tres autors materials de l'agressió sexual, i també per l'existència d'una empremta dactilar en el lloc dels fets.

No obstant, se li va retirar el passaport i té l'obligació de comparèixer periòdicament. Segueix a la presó, però, un altre dels investigats, M.A. En aquesta causa hi havia fins vuit detinguts, set dels quals ara en llibertat però amb mesures cautelars, als quals s'hi ha de sumar el detingut d'aquest dimecres.