El ple municipal aprovarà canvis a l'ESCAC i l'ESCODI

L'ordre del dia té un total de 30 punts que es debatran aquest dijous 28 de març a partir de les 18 hores

28 de març del 2019
Actualitzat a les 9:57h
Aquest dijous 28 de març se celebra una nova sessió del ple ordinari. L'ordre del dia té un total de 30 punts que es debatran a partir de les 18 hores a la sala de plens de l'Ajuntament. Segueix-lo en directe aquí. 

Entre els punts més destacats que s'aprovaran a la cambra municipal hi ha els canvis en el patronat de l'ESCODI i de retruc l'ampliació de l'ESCAC al Vapor Universitari. També tirarà endavant l'aprovació del plec de clàusules per adjudicar els serveis bàsics d'ajuda a domicili.  

Ordre del dia

1. Aprovació dels esborranys de les Actes de les reunions realitzades els dies 29 de novembre i 19 de desembre del 2018 (números 13 i 14/2018, respectivament).

2. Presentació de la Memòria d’Activitats corresponent a l’any 2018 per part de la Sindica Municipal de Greuges.

Àrea de territori i sostenibilitat

3. Aprovació de l’actualització del Catàleg d’Arbres d’Interès Local 2019, amb la incorporació de dos nous exemplars i la baixa d’un dels exemplars que actualment el componen.

4. Aprovació inicial del Reglament d’Organització i Funcionament del Consell Municipal de Seguretat de Terrassa.

5. Aprovació de la modificació dels articles 3 i 14.10 dels Estatuts de l'Entitat Pública Empresarial Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL.

Àrea de serveis generals i govern obert

6. Aprovació de l’expedient de Transferència de Crèdit número 3 del Pressupost municipal del 2019.

7. Ratificació del Decret número 2.230, de 6 de març, de correcció d’errors materials, d’aclariments i de reactivació del termini de presentació d’ofertes, en el Plec de clàusules administratives particulars i en el Plec de prescripcions tècniques, de l'expedient relatiu als serveis de neteja de les instal·lacions municipals.

8. Aprovar l’expedient de contractació i els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques per adjudicar els serveis de xarxa de comunicacions sense fils en diferents dependències de l’Ajuntament.

9. Aprovar l’expedient de contractació i els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques per adjudicar els serveis bàsics d'ajuda a domicili i d'ajuda a la higiene de la llar.

10. Prendre coneixement de l’informe 30/2018 de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, relatiu als acords i resolucions contraris a les objeccions dels òrgans interventors locals, exercicis 2014 i 2015.

11. Constitució de la Comissió Especial de Comptes.

Àrea de cultura, innovació i projecció de la ciutat

12. Aprovació inicial de l’expedient de concessió administrativa demanial per un termini de 25 anys, així com del Plec de Clàusules administratives particulars que l’han de regir, de l’edifici de titularitat municipal emplaçat al Passatge Tete Montoliu, 24, Nova Jazz Cava.

Àrea de drets socials i servei a les persones

13. Aprovació inicial del Reglament Municipal d’Igualtat de Gèneres.

14. Aprovació inicial del Reglament de Règim intern del Centre d’acolliment temporal per a persones sense sostre i per a situacions d’emergència, i modificació de la Memòria tècnica del servei.

Comissió informativa especial en matèria de transparència

15. Aprovació definitiva del Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Terrassa.

Junta de portaveus

16. Declaració institucional condemnant la mort de dones víctimes de violència masclista.

17. Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta de Portaveus, si s’escau.

Participació ciutadana

18. Intervenció de l’AMPA Escola Sala i Badrinas, per tal d’exposar un prec en relació a la situació de l’Escola.

19. Intervenció del Comitè Vaga Feminista, per tal d’exposar els fets ocorreguts durant el matí del 8 de març, a l’inici dels piquets informatius de la vaga general.

Propostes de resolució

20. Presentada pel Grup municipal de TeC, en suport al Manifest de la Vaga Feminista 8 de Març a Catalunya i per portar les seves demandes a les institucions municipals.

21. Presentada pel Grup municipal de TeC, per la promoció del joc infantil a la ciutat.

22. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per a l’activació del comerç a la ciutat.

23. Presentada pel Grup municipal d’ERC-MES, per la realització d’una auditoria pressupostària.

24. Presentada per Alcaldia – Presidència, en relació a la formalització de la incorporació d’ESCAC a la Fundació ESCODI.

25. Presentada pel Grup municipal del PDeCAT, per impulsar l’empresa ètica B- Corporate.

26. Presentada pels Grups municipals de la CUP, ERC-MES i TeC, per permetre la distribució gratuïta del diari cooperatiu «Malarrassa» als equipaments cívics municipals.

27. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per a la implantació de l’ensenyament trilingüe a Terrassa.

28. Propostes urgents 

Seguiment i control de la gestió d'altres òrgans de govern municipal 

29. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions números del 10.355 al 10.864/2018, de l’1 al 1.805/2019, i el 2.332/2019, així com els tramitats electrònicament, 76 al 407/2019, dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats.

30. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local.

Precs i preguntes