La campanya «Els Bombers t’acompanyen a donar sang» arriba dissabte a Terrassa

En un simulacre l'alcalde de la ciutat serà rescatat pels bombers

Fotografia de família de la campanya de donació de sang dels Bombers.
Fotografia de família de la campanya de donació de sang dels Bombers. | Aj. Terrassa
27 de març del 2019
Dissabte 30 de març arriba a Terrassa la cinquena edició de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang". Durant deu hores seguides, des de les 10h i fins les 20h el raval de Montserrat es convertirà en l'epicentre del que vol ser una festa solidària per aconseguir fins a 300 donacions a la ciutat. A més a més, tothom qui doni sang s'emportarà una bossa de roba com a obsequi. 

Durant tot el dia diverses entitats de cultura popular, grups de música, comerços, etc participaran amb espectacles i actuacions davant de l'ajuntament de la ciutat. També participaran set parcs de bombers de la zona i a les les 13.15h els Bombers de Terrassa faran una simulació de rescat en alçada, a l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega. 

L'alcalde fa una crida a la població perquè s'animi a donar sang i recorda que Terrassa és la ciutat on s'han aconseguit més donacions en els quatre anys de la campanya amb els bombers. En total acumula 865 donacions. 

Per la seva banda, l’hematòloga del Banc de Sang i Teixits a Terrassa Anny Jaramillo, ha recordat la importància de les donacions de sang i més encara abans d'un període de vacances com és la Setmana Santa i ha dit que a Catalunya es necessiten entre 800 i 1.000 donacions diàries per atendre totes les persones que necessiten sang. Per la seva banda, el caporal de Bombers Xavi Casas, ha explicat que serà una jornada festiva i solidària i que "quan no sigui necessari mobilitzar tanta gent per aconseguir 200 donacions, estarem satisfets". 

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” s’organitza a un total de 28 poblacions de tot Catalunya els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves. 

Un terrassenc, protagonista de la imatge de la campanya

El terrassenc Josep Ballbè, opinador de LaTorre, és la cara visible del cartell de la campanya d'enguany on apareix caminant al costat de dos Bombers per anar a donar sang. Ballbè fa deu anys que és voluntari del Banc de Sang i Teixits i és donant habitual. Se sent molt realitzat quan anima la gent perquè doni sang i assegura que això és el que també farà aquest dissabte a Terrassa.