Suspès el judici contra «Desokupa» a l'espera de noves acusacions

Les defenses han presentat un recurs per afegir més delictes a l'acusació d'amenaces i coaccions

Concentració de SAT a les portes del jutjat de Terrassa.
Concentració de SAT a les portes del jutjat de Terrassa. | Anna Mira
26 de març del 2019
Actualitzat a la 13:18h
El judici contra sis persones de l'empresa "Desokupa" ha quedat suspès a l'espera d'afegir noves acusacions als delictes lleus d'amenaces i coaccions pels quals havien de ser jutjats. El col·lectiu Solidaritat Antirepresiva de Terrassa (SAT) s'ha concentrat a les portes dels jutjats per donar suport als veïns que van patir l'intent de desallotjament. Els fets van passar el passat 28 de novembre quan un grup de persones van intentar desallotjar de manera il·legal un habitatge ocupat a la carretera de Rellinars de Terrassa.
   
Aquest dimarts 26 de març fins a sis persones de l'empresa s'han assegut al banc dels acusats per delictes d'amenaces i coaccions. No obstant això, les defenses han presentat un recurs al tribunal per incloure altres delictes a l'acusació, recollits també a l'atestat policial dels Mossos d'Esquadra. En concret, els membres de "Desokupa" van cometre el delicte d'usurpació de funcions, perquè es van fer passar per policies amb plaques falses per poder entrar al pis, també van fer un intent d'entrar a l'immoble amb una radiografia i van comentre un delicte de calúmnies per donar informació falsa de l'interior de l'immoble. 

Així, el recurs presentat per les defenses ha aconseguit aturar, de moment, el judici a l'espera de conèixer si el jutge inclou els altres delictes a la causa. Aleshores s'iniciaria un procediment penal i una instrucció completa per esclarir els fets.