eleccions municipals 2019

Colau: «Si la Generalitat bloqueja polítiques socials, els ajuntaments haurem d'atendre les necessitats bàsiques»

L'alcaldessa de Barcelona ha participat en l'acte de presentació de la candidatura de Xavi Matilla a Terrassa

per Redacció , 25 de març de 2019 a les 09:48 |
Ada Colau i Xavi Matilla a la presentació de la candidatura de TeC per les eleccions municipals. | Cedida
La Plaça Lluís Companys de Terrassa s'ha omplert per escoltar l'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i Xavi Matilla, alcaldable de TeC a l'acte de presentació del candidat de Terrassa en Comú a l'alcaldia. L'alcaldessa de Barcelona ha explicat el que necessiten les ciutats, "avui la valentia és feminitzar la política, aixecar la mirada i veure què està passant al món. Així com trobar grans consensos de país i fer grans aliances que posin la ciutadania al centre". Pel que fa als Ajuntaments, ha recordat que si "permeten que hi hagi bloqueig de la Generalitat en les polítiques socials haurem de ser els ajuntaments qui haurà d'atendre les necessitats bàsiques. No podem desatendre la gent comuna, aquella a la que representem".

Pel que fa al govern central "hem vist al PSOE desorientat, cedint a les multinacionals, als grans lobbies. Un PSOE que ha preferit aliar-se amb una força de dretes com Ciutadans. No només a nivell nacional, el PSOE s'ha aliat amb la dreta a les polítiques del dia a dia". Per la seva banda, les forces del canvi "han estirat del PSOE per poder dur a terme polítiques socials".

Colau ha emfatitzat la importància d'alguna de les mesures portades a terme a Terrassa "avui sou un referent per a totes, heu remunicipalitzat l'aigua. La Taula de l'Aigua ho ha fet possible des de fora, Terrassa en Comú des de dins l'Ajuntament. Des de Barcelona volem fer com Terrassa dient que amb els béns comuns no es fa negoci i per això necessitem que les candidatures del canvi guanyin les alcaldies".L'home honest i treballador de Colau

L'alcaldessa ha presentat a Xavi Matilla com "un home honest, treballador, amb capacitat de la mirada llarga que es necessita. Una persona que no ha de demostrar res, la persona que Terrassa necessita com a alcaldable. Un home que serà capaç de liderar el canvi que Terrassa ha de fer. El futur per a Terrassa és Xavi Matilla".

Per la seva part, Xavi Matilla ha agraït la presència de Colau i ha dit que "TeC va néixer amb la idea de construir un nou projecte polític progressista per iniciar una nova etapa a Terrassa. TeC és en aquests moments una candidatura municipalista de referència a Catalunya i moltes ciutats d'Espanya, fidel al seu ADN ciutadanista, i per tant continuarà amb la porta oberta a totes aquelles persones vulguin aportar i treballar per fer créixer el projecte".

Ada Colau i Xavi Matilla a la presentació de la candidatura de TeC per les eleccions municipals. Foto: Cedida


Segons Matilla "Terrassa necessita un canvi per sortir de la paràlisi en què es troba actualment, que necessita un canvi per superar el desànim en el qual ens han abocat 40 anys de PSC, i especialment els últims 4 anys". L'equip de govern ha estat "incapaç de millorar en 4 anys el servei de neteja a la ciutat", ha afegit. A més, "diuen que som ciutat universitària i som la ciutat amb més segregació escolar de Catalunya, diuen que som ciutat de l'esport, i tenim un greu dèficit d'instal·lacions esportives i el que és pitjor i més important molts nens i sobretot moltes més nenes d'aquesta ciutat no poden accedir a la pràctica esportiva per què no poden pagar la quota d'un club. Diuen que es defensa el dret a l'habitatge, però quan s'han de fer modificacions urbanístiques tornen a afavorir la cultura del pelotazo immobiliari, i són incapaços d'aplicar nous instruments per ampliar l'habitatge públic tal com ha fet l'Ajuntament de Barcelona".Per acabar, Matilla ha volgut explicar els assistents que "és l'hora d'un nou projecte progressista, transversal, ciutadanista que sàpiga mantenir i valorar la transformació que va tenir la ciutat amb els primers ajuntaments democràtics, però que alhora sàpiga donar l'impuls que la ciutat necessita al s.XXI". L'acte que havia començat amb una xocolatada en comú i jocs gegants per a nens, nenes i joves d'esperit, ha acabat amb l'espectacle de circ "El Gran Petit i la seva partenair Francesca". 

 

Participació