procés català

Els Mossos entren a una escola de Terrassa per comprovar la retirada de llaços grocs

La Junta Electoral va ordenar treure els símbols sobiranistes de tots els edificis públics

per NacióDigital, 22 de març de 2019 a les 18:57 |
Els Mossos d'Esquadra han entrat a diverses conselleries del Govern i a moltes escoles catalanes per comprovar que s'han retirat els llaços grocs dels centres i que no s'hagi incomplert l'ordre de la Junta Electoral Central. Aquesta mateixa havia ordenat la retirada dels llaços de tots els edificis públics, apel·lant a la neutralitat política d'aquests espais.

Pel que fa als edificis del govern de la Generalitat, l'Assemblea de Treballadors per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) del Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet un fil al seu compte de Twitter on critica l'acció de la política catalana i explica per què hi havia aquesta simbologia al vestíbul del Departament.

 

Pel que a les escoles, diversos mestres, pares i mares, a més de veïns, també s'han queixat de l'actuació dels Mossos.
 

Diversos municipis, escoles i mestres han mostrat el seu rebuig a les actuacions dels agents de la policia catalana. Les escenes s'han repetit en diversos municipis del territori: Barcelona, Badalona, Rubí, Perafita, Terrassa...
  El cos de policia i la Junta Electoral no tenen cap constància de cap incident en la jornada de comprovació de la retirada de llaços.

 

Participació