L'activista terrassenca Mercè Gómez anirà a les llistes dels comuns a Madrid

Anirà de número 11 per Barcelona i assegura que el feminisme és la

Mercè Gómez i Xavi Matilla.
Mercè Gómez i Xavi Matilla. | Anna Mira
22 de març del 2019
Mercè Gómez formarà part de les llistes d'En Comú Podem per a les eleccions generals al Congrés dels diputats que se celebraran el pròxim 28 d'abril. Gómez serà la número 11 a la candidatura de la demarcació de Barcelona per Catalunya en Comú amb l'objectiu de lluitar per una societat digna i feminista. Sindicalista i feminista de tradició, amb aquest pas, Gómez deixarà la presidència de Casal de la Dona de Terrassa per poder-se dedicar al projecte polític.

Així ho ha anunciat aquest migdia en una roda de premsa a la seu dels comuns de Terrassa, acompanyada del portaveu i alcaldable, Xavi Matilla, qui ha destacat el compromís i la il·lusió de la Mercè i l'orgull de tenir representació terrassenca a les llistes del Congrés. "La Mercè té una àmplia i llarga trajectòria sindicals i a la ciutat i és un referent en la consolidació i creixement dels moviments feministes a Terrassa".

Per Gómez, "el meu granet de sorra serà en la lluita per defensar les dones i aconseguir una societat més justa" i ha argumentat que "cal treballar per la coeducació amb valors com a element clau per acabar amb actituds violentes vers les dones". "Cal un model semblant al de la immersió lingüística", ha assegurat. I ha afegit que el 8 de març del 2020 es pot arribar amb les mateixes reivindicacions si no que "s'han d'haver produït avançaments reals a la bretxa salarial".

Pel portaveu de TeC l'objectiu dels comuns a Madrid no implica bloquejar sinó evitar una coalició de dretes "però sobretot per avançar en temes socials", ha afegit Matilla qui ha titllat el PSOE de "no ser una opció de fiar perquè no ha estat prou valent per tirar endavant propostes socials".