Carme Labòria (MES) deixa la política local després de 12 anys com a regidora

ERC renova l'acord amb MES iniciat 2015 de cara a les eleccions municipals del maig

Carles Caballero, Carme Labòria, Isaac Albert i Josep Serra a la roda de premsa d'ERC-MES.
Carles Caballero, Carme Labòria, Isaac Albert i Josep Serra a la roda de premsa d'ERC-MES. | Anna Mira
21 de març del 2019
Actualitzat a les 15:50h
Després de tres mandats, la regidora de Moviment d'Esquerres (MES), Carme Labòria, deixa la primera línia de la política. Ho ha anunciat aquest matí en una roda de premsa d'ERC-MES on també s'ha firmat l'acord de continuïtat entre ERC i MES de cara a les pròximes eleccions municipals.

Labòria (Terrassa 1965) va entrar a l'ajuntament de Terrassa l'any 2007 amb el Partit Socialista amb qui va governar durant dos mandats. L'any 2014 Labòria va decidir deixar el PSC i va formalitzar la seva adhesió a Moviment d'Esquerres, des d'on ha estat a l'oposició de l'ajuntament terrassenc com a número dos amb la candidatura ERC-MES.

Amb vocació de servidora pública, ja que des de l'any 1991 treballa a l'ajuntament de Sant Just Desvern, Labòria ha explicat que després de dotze anys considera que ja és el moment de retirar-se de la primera línia de la política egarenca, tot i que ha assegurat que seguirà fent política amb MES. "Acabo la meva etapa com a regidora però no em retiro de la política perquè seguiré implicada amb el projecte". Labòria ha assegurat que és una decisió "difícil i molt meditada" però considera que cal que altres persones s'impliquin a la primera línia del projecte.

Llista electoral amb cares noves

Amb la signatura de l'acord entre ERC i MES formalitzada, l'alcaldable Isaac Albert, ha anunciat que en els pròxims dies faran pública la llista de la candidatura dels republicans. Malgrat que Albert no ha volgut anticipar esdeveniments, es tracta d'una llista amb representació de persones d'ERC i de MES però que també comptarà amb persones independents. Albert ha anunciat que a petició de Labòria, ella serà l'encarregada de tancar la llista i que les persones que la formen, són gent amb expertesa, tal com va avançar en una entrevista a LaTorre.

Per Albert, la continuïtat de l'acord estratègic i polític amb MES, forma part de la "voluntat compartida de construir una ciutat de manera àmplia i transversal, tenint en compte el millor de la tradició socialista i republicana de la ciutat".