Les AMPAs i AFAs de Terrassa s'uneixen en una gran festa reivindicativa de l'escola pública

El diumenge 24 de març es presentarà la nova plataforma Pepeta en una jornada al parc de Vallparadís

Activitats de la Pepeta el diumenge 24 de març
Activitats de la Pepeta el diumenge 24 de març | Cedida
Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 15:29h
Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de les escoles públiques de Terrassa han creat la plataforma Pepeta, que inaugurarà oficilament la seva activitat amb una jornada festiva al parc de Vallparadís, aquest diumenge 24 de març.

Impulsada per més d’una desena de AMPAS i AFAs de la ciutat, la Pepeta pretén ser el punt de trobada de les famílies de l’escola pública a Terrassa i una eina d’articulació entre les associacions, tant en temes de gestió quotidiana com en la defensa social i política d’una escola pública participativa, universal, gratuïta, d'excel·lència i compromesa amb el canvi social. Actualment compta amb l’adhesió de 26 associacions del municipi, representant totes les etapes: bressol, primària i secundària. 

​Damià Hoyos, de l’AFA Bisbat d’Egara, una de les associacions impulsores, va manifestar que Terrassa és "una de les ciutats amb l’índex de segregació escolar més alt de Catalunya i creiem que necessitem una millor planificació i finançament”. 

La voluntat dels organitzadors és que sigui un dia festiu i també reivindicatiu. Des de les 10h hi haurà tallers organitzats per les associacions, parlaments i DJ’s i una cloenda amb el concert del grup Xiula, seguit d’un pícnic de germanor amb concurs de taifes. Després de mesos consolidant la coordinadora, conviden ara tot el municipi, i en particular les famílies que ja escolaritzen i pensen escolaritzar els seus infants a l’escola pública, a venir a gaudir d’una jornada lúdica i reivindicativa el diumenge a Vallparadís. 

Un acte on es presentarà formalment la plataforma, la seva composició i objectius, i intervindran també representants de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) i de l’AMPA de l’Escola Sala i Badrinas,  situada a escassos metres de l’escenari de la festa, que es troba en plena campanya per abandonar els barracons en els quals es troba des de fa 8 anys.