Detenen un veí de Santa Perpètua per la protesta a les escales del TSJC

El passat 27 de setembre un centenar de persones es van asseure a les portes del tribunal

Diversos agents, desallotjant els manifestants
Diversos agents, desallotjant els manifestants | ACN
Redacció
20 de març del 2019
El CDR Sabadell ha fet una piulada en la què ha anunciat la detenció d'una persona, un veí de Santa Perpètua de Mogoda, "per haver-se assegut en unes escales a protestar". Fa referència a l'acció que el passat 27 de setembre un centenar de persones van fer a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).  La mobilització era contra la decisió dels tribunals i de la fiscalia que demanaven presó per als manifestants que van participar en una concentració precisament en el mateix lloc el febrer de 2018. Segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a NacióSabadell, la detenció s'ha produït de matinada i per ordre judicial.

En un comunicat, Alerta Solidària ha assegurat que els Mossos d'Esquadra l'han detingut perquè, juntament amb unes altres dues persones, van "desobeir l'ordre dels jutjats" per declarar com a investigats i la darrera citació era prevista per l'11 de febrer. Els acusen de delictes de desobediència i resistència.  

El mateix detingut, Robert Morral, ha publicat una piulada, en la qual ha informat de la seva detenció: "M'estan detenint ara. Per haver assegut a les escales del TSJC el passat 27S, amb un atestat de la Brimo manipulat que criminalitza el dret a la protesta, i a les ordres de la In-justícia d'un Estat demofobic, autoritari i franquista...".