Segona reunió de l'Àgora Drets Humans de Terrassa

Es fa aquest dimarts 19 de març a les 18h a la Masia Freixa de la ciutat

Primera àgora de drets humans de Terrassa.
Primera àgora de drets humans de Terrassa. | Cedida
Redacció
18 de març del 2019
Terrassa celebra la segona reunió de l’Àgora dels Drets Humans de la ciutat amb l'objectiu d'establir mesures per promoure un pla de drets humans arreu del territori. El passat 21 de gener, l’Estructura de Drets Humans de Catalunya (EDHC) va iniciar la participació pública per a la construcció del Pla de drets humans amb una presentació al Museu Marítim de Barcelona, on es va insistir en la necessitat d’enriquir el Pla amb aportacions de les persones i organitzacions que treballen en temes de drets humans i moviments socials de base.

A Terrassa la primera reunió es va fer el passat dijous 7 de març i aquest dimarts, 19 de març a les 18 hores es fa la segona, a la sala d’actes de la Masia Freixa, al Parc de Sant Jordi.

La primera fase és de diagnosi per tal de conèixer l’estat dels drets a Catalunya. D’aquestes diagnosis se'n pot trobar un resum a la pàgina web de l’Estructura perquè puguin ser fàcilment consultables. L’Estructura també està treballant pel que creu que haurien de ser les mesures per promoure l’efectivitat del Pla. Des del mes de febrar i durant cinc mesos es faran diverses reunions per treballar la defensa dels drets a Terrassa.

S'ha obert un període de participació dels ciutadans i ciutadanes fins a finals d'abril perquè es pugui debatre i proposar de forma oberta allà on es pugui i on es vulgui, sempre amb el suport de l'estructura del Sindic de Catalunya. 

A Terrassa l'àgora està impulsada per Espai Drets, que treballar i impulsar iniciatives i denuncies contra la vulneració de Drets a Terrassa, i la Sindica de Greuges d ela ciutat, Isabel Marquès, el Dret a la Ciutat i la Carta Europea de Salvaguarda dels DDHH a la Ciutat.