educació

FOTOS Manifestació de l'AMPA de l'escola Sala i Badrinas per reclamar la construcció de l'institut escola

Centenars de famílies es mobilitzen fins al solar on hi hauria d'haver l'escola que es troba amb barracons

per Anna Mira, Terrassa | 18 de març de 2019 a les 08:00 |
Manifestació de l'AMPA de l'Escola Sala i Badrinas | Cedida / AMPA
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les famílies de l'escola Sala i Badrinas de Terrassa han iniciat un seguit de mobilitzacions per demanar a les administracions que posin fil a l'agulla amb la construcció del nou edifici. Divendres 15 de març l'AMPA de l'escola Sala i Badrinas es va manifestar des de l'actual ubicació de l'escola fins al solar on s'ha de construir el nou edifici als terrenys de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas, a la carretera de Rubí. Segons les últimes informacions el conseller d'Educació, Josep Bergalló, va dir en una visita a Terrassa que es començaria a construir en els pròxims quatre anys. 

La manifestació ha aplegat nombres famílies que han fet visible la seva reivindicació pels carrers del barri i que ha conclòs amb una acció a les portes del què ha de ser la nova escola. Com a acte simbòlic, infants, mares, pares, àvies, avis i d'altres participants han deixat les empremtes de les mans pintades a la valla que envolta l'antiga fàbrica tèxtil.

 

Des de fa vuit anys l'escola està situada provisionalment al parc de Vallparadís i la vicepresidenta de l'AMPA, Jessica Saduskie, denuncia que falta previsió, estratègia i compromís per part de les administracions. "Estem cansats d'esperar", ha dit Saduskie. 

L'escola Sala i Badrinas és l'única de Terrassa que segueix en barracons, un greuge que els pares i mares denuncien a les administracions locals i també a la Generalitat, titular de l'equipament. A més a més, des de l'AMPA aposten per la creació d'un institut escola per tal de donar continuïtat al projecte educatiu del centre. "Ens agrada molt el projecte pedagògic de l'escola i volem que els nostres fills tinguin una continuïtat en l'educació dels 3 als 16 anys", afegeix Saduskie. 
 

Manifestació de l'AMPA de l'Escola Sala i Badrinas Foto: Cedida / AMPA


Actualment l'escola compta amb dos espais, un dedicat a l'educació infantil i un altre a la primària. El curs vinent l'escola comptarà amb un nou barracó per acollir els infants que cursaran sisè de primària. La vicepresidenta de l'AMPA alerta que l'institut escola també ha de servir per oferir més places d'educació secundària que falten a la zona. 

A banda de la manifestació de divendres des de l'AMPA també participaran en la festa reivindicativa organitzada per la Plataforma d'AMPAs de Terrassa al parc de Vallparadís i actualment valoren la possibilitat de fer altres mobilitzacions. 
 

Manifestació de l'AMPA de l'Escola Sala i Badrinas Foto: Cedida / AMPA

 

 

Participació