S'instal·laran sensors intel·ligents en 150 edificis de la ciutat

El projecte Smart Building de l’Ajuntament de Terrassa rebrà més d’un milió d’euros de finançament estatal i europeu

Redacció
17 de març del 2019
Terrassa tindrà sensors intel·ligents a 150 edificis de la ciutat. El projecte "Smart Building Terrassa: els edificis construeixen la smart city" de l’ajuntament  rebrà 1,25 milions d’euros de finançament de Red.es, l’entitat del Ministeri d’Economia i Empresa dedicada a impulsar el desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació.

A més a més, ha estat un dels vuit seleccionats a la convocatòria "Pilots d’Edificis Intel·ligents", cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Així, el projecte, que s’emmarca en l’estratègia smart city, té com a objectiu el desplegament de sensors intel·ligents en 150 edificis de la ciutat amb la intenció que aquests recullin diverses dades que puguin generar nou coneixement i nous serveis a la ciutadania en els àmbits de l'economia, la mobilitat, la governança, el medi ambient, la qualitat de vida o el capital humà.

S'ha redactat pels serveis tècnics municipals amb la col·laboració de la UPC, la Direcció General de Transports i Mobilitat, ADIF, FGC, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, MútuaTerrassa i altres entitats de la ciutat, a més d’incorporar les aportacions ciutadanes recollides en un procés participatiu.