«Hem creat el FRED Festival per fer arribar a Terrassa la música que sona a la ràdio»

Els impulsors de festival presenten un cartell amb Nil Moliner, Ramon Miravet, Delafé, Dalton Bang o Sense Sal

Pol Gibert, Jan Tormo i Jan Buxeda, part de l'equip organitzatiu del FRED Festival.
Pol Gibert, Jan Tormo i Jan Buxeda, part de l'equip organitzatiu del FRED Festival. | Anna Mira
16 de març del 2019
FRED Festival, així és com es diu el festival de música de nova creació de Terrassa, un esdeveniment que se celebrarà els dies 26 i 27 d'abril al Parc Audiovisual de Catalunya. Entre els artistes que pujaran a l'escenari del festival destaquen Nil Moliner, Ramon Miravet, Delafé, els terrassencs Sense Sal i Dalton Bang, o Suu. En una entrevista amb LaTorre, els seus impulsors han explicat com va sorgir la idea del festival i tots els detalls d'un festival que s'ha creat per esdevenir una cita anual de música de petit format.

- D'on neix la idea de fer el festival? 

- Va començar fa un parell d'anys, quan vam començar a fer petites actuacions al Parc de Sant Jordi de la ciutat. Veiem que anava bé i vam decidir fer un següent pas i fer una cosa més grossa, amb més cara i ulls. 

- Com es defineix el festival? 

- L'objectiu inicial era portar música a Terrassa fora de temporada. Entenem que hi ha música per Festa Major, el Terrassa Música Moderna i el Festival de Jazz Terrassa però hi ha com un buit gran durant l'any i trobàvem a faltar un festival com per exemple l'Embassa't de Sabadell o el Cruïlla de Barcelona. 

- Falta oferta cultural a la ciutat?

- Terrassa és molt activa culturalment però no a escala comercial. Si jo vull veure un artista que sona a la ràdio, a Terrassa no puc fer-ho. Vam creure que a Terrassa, sent la tercera ciutat de Catalunya havia de tenir un festival d'aquest tipus per la gent de la ciutat i dels pobles i ciutats veïnes. 

- El cartell està format per artistes de renom i també grups locals. 

- Amb el cartell d'una banda hem volgut apostar pels grups que tenim a la ciutat com els Dalton Bang, Sense Sal o Atrezt però també portar artistes del panorama musical actual com Nil Moliner, Ramon Miravet o Delafé. Cada dia hi haurà quatre grups i Djs al claustre. 

- Es diu FRED Festival, per què aquest nom?

- La primera idea va venir quan ens plantejàvem fer el festival per Sant Jordi. Aleshores havíem pensat en el nom de RED Festival. Més endavant el vam pensar en FRED perquè representa la idea de fer-se fora de temporada. 

- Es farà al Parc Audiovisual de Catalunya, què es trobarà en aquest espai? 

- La nostra primera intenció era fer-lo a la ciutat però a Terrassa no hi ha espais delimitats grans i a l'aire lliure pensats per cobrar entrada. Si ho féssim a Vallparadís, hi ha molts punts que des de fora es podria veure i no seria just per la gent que ha pagat. Casualment vam pensar amb el Parc Audiovisual i en concret es farà en dos espais, al claustre i al pàrquing. De fet, la geometria del cartell està inspirada amb el claustre del Parc Audiovisual i els elements arquitectònics que hi ha. El lloc és brutal i és el que menys impacte fa als veïns pel soroll, ja que els concerts començaran a les 18 h i acabaran a les 03 h de la matinada. 

- Com podran accedir les persones que vagin al festival?

- Hi haurà servei de bus llançadora des de Terrassa, però encara estem treballant amb els detalls. 

- Què hi trobaran les persones que vinguin al festival?

- L'aforament és per a 1.500 persones perquè volem que sigui un festival còmode, sense grans aglomeracions ni cues. S'instal·laran foodtrucks i barres de beguda i hi haurà una zona reservada per aquells que adquireixin les entrades o abonaments VIP. 

- El FRED Festival ha arribat per quedar-se?

- El nostre objectiu és fer un festival per a tothom i establir-lo dins de l'oferta cultural del país com una cita anual.