​Els veïns de Castellbisbal ja poden demanar la targeta rosa del transport

Les targetes es poden sol·licitar, durant tot l’any, a l’Ajuntament, a Can Margarit i a l’Espai de la Plaça i també al web de l’AMB

Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 16:16h
Els veïns de Castellbisbal ja poden demanar la targeta rosa del transport públic després que l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van signar un conveni de col·laboració al mes de gener. La targeta rosa és un títol de transport per a majors de 65 anys i persones amb una discapacitat superior al 33% que ofereix la possibilitat de viatjar de forma gratuïta o a preu reduït, pels 18 municipis que integren la primera corona metropolitana i de la qual Castellbisbal no en forma part.

És per això que, de moment, no serveix per fer el trajecte Castellbisbal-Barcelona. Com que es tracta d’un títol de tarificació social està vinculat als ingressos dels sol·licitants i, en aquest sentit, no poden ingressar més de 16.543,10 €/any (per obtenir els preus reduïts) i 8.271,55 €/any (per a la gratuïtat). Per calcular aquests imports, cal sumar tots els ingressos de la unitat familiar i dividir-los entre la quantitat de persones que la formen.

L’acord per la implantació d’aquesta targeta inclou que l’Ajuntament aboni una quantitat de diners per cada títol tramitat i el consistori estima que hi haurà d’aportar uns 4.500 euros anuals.