La novena edició de la jornada de violència de gènere de MútuaTerrassa se centra en el moviment «Me Too»

Se celebra aquest dijous 14 de març a l'Edifici Docent de l'HUMT

Cartell sobre violència de gènere de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa.
Cartell sobre violència de gènere de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. | Cedida
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 15:34h
Arriba la novena edició de la jornada anual sobre violència de gènere de MútuaTerrassa, enguany sota el títol “Violència sexual: jo també”. Està organitzada per la Comissió per a l’eradicació de la Violència de Gènere de l’entitat i es focalitzarà en el moviment “Me too”, una plataforma de denúncia a l’assetjament i la violència sexual i promoguda internacionalment a nivell viral.

La jornada se celebra aquest dijous 14 de març i comptarà amb la Dra. Teresa Clanchet, cap del Procés d’Atenció Ambulatòria de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa, la Dra. Olga Casado, presidenta de l’esmentada comissió.

En aquesta edició s’han programat dues taules rodones. En el marc de la pregunta “Violència sexual: què entenem avui?”, la primera abordarà aquesta temàtica i serà moderada per la Dra. Teresa Mur, metgessa de família del CAP Terrassa Sud. La taula contempla tractar aspectes com la situació legal actual a la violència sexual, l’oci i la violència sexual a Catalunya així com la prevenció de la violència sexual en dones amb situació de vulnerabilitat.

Sota el títol “Violència sexual: com responem?”, la segona tractarà sobre el programa de prevenció i intervenció de víctimes d’una agressió sexual recent així com l’abordatge psicològic d’un cas d’agressió sexual recent. En aquest cas la moderarà la Dra. Casado. La lectura del poema “Es una nina”, a càrrec de la cantautora i educadora social Sra. Mabel Flores,
posarà el punt i final a les taules.