El projecte La Vida és Xula recapta 9.000 euros pel càncer de mama

Els diners serviran per fer una prova pilot al Consorci Sanitari de Terrassa per la prevenció de l’alopècia

Donació del CNT i el CST contra el càncer de mama.
Donació del CNT i el CST contra el càncer de mama. | Cedida
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat el 14 de març a les 11:26h
El projecte La Vida és Xula, contra el càncer de mama s'ha fet realitat gràcies a la col·laboració del Club Natació Terrassa (CNT) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST). S'han aconseguit recaptar 9.000 euros destinats a dones que pateixen la malaltia. En concret, el CST posarà en marxa una prova pilot per la prevenció de l’alopècia. 

Del 10 i el 15 de desembre, el Club Natació Terrassa, entitat on jugava a pàdel Laia Mira, va acollir un Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de Mama. L’esdeveniment va aplegar 220 jugadors i va comptar amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa. Els diners recpatats han sortit del torneig i també de donacions i marxandatge. 

La iniciativa ha estat impulsada per La Vida és Xula, una comunitat creada en memòria de Laia Mira. “La iniciativa sorgeix a l’Hospital de Terrassa, centre on va estar ingressada la Laia Mira, quan diverses persones vam comentar que caldria organitzar un torneig d’homenatge o un memorial, atesa la seva qualitat humana", explica la impulsora del projecte, Montse Guindo, al Saló Social del CNT. Està previst que el torneig es torni a repetir, enguany del 2 al 6 de juliol per tal d'aconseguir més recursos. 

Prova pilot per la prevenció de l'alopècia

La cap del Servei d’Oncologia del CST, Àngels Arcusa, explica que “el Projecte Laia Mira permetrà realitzar una prova pilot amb un dispositiu per la prevenció de l’alopècia en un grup de pacients que acompleixin els criteris establerts en l’actualitat per la literatura, per tal de valorar la seva factibilitat en l’assistència diària i sobretot els seus resultats en el nostre àmbit, i en el seu cas, fer extensiva la seva utilització a més pacients”.

La utilització d’un dispositiu de prevenció de l’alopècia podria disminuir, segons els estudis, de forma significativa i rellevant aquest efecte advers, millorant la tolerància global i la qualitat de vida de les pacients sotmeses a aquest tractament. Arcusa ha posat en valor que el Consorci Sanitari de Terrassa serà el primer hospital públic a Catalunya que aplicarà aquest dispositiu. “Està reconegut i ha estat usat amb bons resultats en altres centres de l’Estat i del món”.