El judici contra el Casal Popular Atzur, suspès per falta de testimonis

Els membres del col·lectiu s'han concentrat a les portes dels Jutjats davant d'un fort desplegament policial

Concentració de suport al Casal Popular Atzur als jutjats de Terrassa.
Concentració de suport al Casal Popular Atzur als jutjats de Terrassa. | Anna Mira
12 de març del 2019
Actualitzat a les 11:08h
El judici contra el Casal Popular Atzur s'ha suspès per falta de testimonis. Així ho ha explicat un dels seus membres a LaTorre, a les portes dels Jutjats de Terrassa on ell i dues persones més han entrat a declarar en contra de la denúncia per desallotjar el casal situat al barri de Ca n'Aurell de Terrassa. 

La falta de testimonis "vitals per poder demostrar el contracte verbal amb l'antiga propietat i els motius pels quals tenim dret a estar allà" han fet que el judici previst per aquest dimarts 12 de març quedi suspès fins a nova data. Des de l'Atzur es valora positivament que la jutgessa hagi admès a tràmit més testimonis que no han pogut ser citats correctament. La nova data de judici encara es desconeix però es calcula que podria efectuar-se en els pròxims tres mesos.

Un grup de persones s'han concentrat a les portes dels Jutjats de la ciutat en suport als membres que han entrat a declarar. Una concentració que malgrat ser reduïda s'ha fet davant d'un fort desplegament policial dels Mossos d'Esquadra.

El procés judicial al qual s'enfronta l'Atzur el va iniciar el banc dolent SAREB per desallotjar-lo i segueixen demanant que l'Ajuntament es posicioni i faci de mediador per aconseguir mantenir el casal en actiu i evitar el seu desallotjament. 
 

Desplegament policial a les portes dels Jujtats de Terrassa durant el judici contra l'Atzur. Foto: Anna Mira



Què és el Casal Popular Atzur?

Situat al carrer d'Arquimedes número 89 de la ciutat, al barri de Ca n'Aurell, casal es va ocupar el sis d'octubre del 2012 i des d'aleshores ha sigut un espai autogestionat on una quinzena de col·lectius de la ciutat hi fan activitats. Entre altres activitats es fan xerrades, passis de pel·lícules, assemblees del CDR de Ponent, d'Arran, també hi ha instal·lada una cooperativa de consum, es fan classes de salsa i hi ha el punt informatiu de la COS. 

 

El casal ja va ser denunciat l'any 2013 per la immobiliària Terres i Projectes de l'aleshores Caixa Penedès. Malgrat els intents de desallotjament, el procés judicial es va paralitzar gràcies a la pressió política i social així com la medicació per part de l'ajuntament. Una mediació que des de l'Atzur tornen a reclamar al consistori. "Volem que l'ajuntament es posicioni i obri una nova taula de mediació", asseguren des del Casal ocupat. 

En una situació semblant es troba una altre casal ocupat de la ciutat, el Kasalet, que va sotmetre's a judici el passat 17 d'abril i que a hores d'ara està pendent del recurs que han presentat a l'Audiència Provincial després que consideressin la sentència com una "sentència política". 
 

Casal Popular Atzur de Terrassa. Foto: GSV