arqueologia

Troben un assentament prehistòric al centre de Sabadell

Hi ha sitges i altres elements que daten del 5.000 a.C.

per Redacció, 11 de març de 2019 a les 08:48 |
Les obres on s'ha fet la troballa | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les obres que es duen a terme en un terreny poden generar moltes sorpreses, i en moltes ocasions això implica aturar els treballs. És el que passa quan al subsòl s'hi localitzen vestigis de civilitzacions antigues, un fet molt habitual quan es treballa en emplaçaments on fa segles que s'hi construeix.

En aquest cas, la troballa s'ha fet en l'obra d'una antiga casa anglesa al centre de Sabadell, concretament al carrer de la Salut. Les obres que s'hi estan fent han consistit en derruir l'edifici existent per edificar-hi una construcció nova.


En aquest procés, es va trobar inicialment una instal·lació artesanal preindustrial que es remunta als segles XVIII i XIX. No obstant, l'equip que hi treballava es va endur una sorpresa quan es va localitzar, a més, un assentament prehistòric amb sitges neolítiques, que es remunta al 5000 o  el 4000 a.C., tal i com ha deixat manifest l'equip a les xarxes socials.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arqueologia urbana en procés: excavació d'una instal·lació artesanal preindustrial del s. XVIII-XIX. I oh! ...sorpresa! Un assentament prehistòric amb sitges neolítiques del 5000-4000 aC 🎉 #sorpresa #arqueologia 😳 * Urban archaeology in progress: preindustrial workshop from 18-19th century plus...surprise!!! 🎊 Neolithic settlement with storage pits dating back 5000-4000 BC #surprise #ilovearchaeology 🤠 * * #arragosl #sabadell #barcelona #catalunya #catalonia #archaeology #urban_shots #arqueologiaurbana #urbanarchaeology #prehistoria #prehistoric #workshop #craftsmanship #taller #neolithique #storage #pit #sitja #silo #yacimiento #jaciment #neolithic #neolitico

A post shared by Arqueologia i Patrimoni ARRAGO (@arrago_arqueologia) on

 

Participació