El Terrassa Street Art s'apropa als col·lectius amb discapacitats i incrementa els participants

Més de cent ciutadans intervindran en el musical "L'Aniversari" que s'estrenarà el 15 de març a l'Auditori Municipal

Amadeu Aguado, tinent d'alcalde de Cultura, i Joan Martínez, responsable de Terrassa Street Art
Amadeu Aguado, tinent d'alcalde de Cultura, i Joan Martínez, responsable de Terrassa Street Art | Norma Vidal / ANC
Redacció
07 de març del 2019
El Terrassa Street Art (TSA) segueix creixent i aquest 2019 ha estès la seva oferta de tallers a tres entitats que treballen amb persones amb discapacitats de la ciutat. Segons han explicat els responsables d'aquesta iniciativa, més de 200 persones de totes les edats, especialment nens i joves, han pres part en la vintena de tallers que s'han dut a terme a biblioteques i centres cívics de la ciutat en el darrer mes i mig.

L'experiència culminarà el proper 15 de març amb l'estrena del musical "L'Aniversari" a l'Auditori Municipal, que s'ha estat preparant a través d'aquestes sessions. Com novetat d'aquest 2019, es faran dos passis previs al Centre Cívic Alcalde Morera i al Montserrat Roig. L'objectiu del TSA és fer servir l'art com a eina d'integració social, fomentar la vivència artística i la participació. La història del musical "L'Aniversari" parla d'un nen de classe alta el dia del seu aniversari. La relació de la seva cuidadora i el ritme frenètic de la seva família que no té temps per passar el dia amb ell faran que es replantegi el valor de les coses materials i de la vida en general.

El tinent d'alcalde de Cultura, Amadeu Aguado, ha recordat que el Terrassa Street Art (TSA) va crear-se fa quatre anys per "despertar la cultura en diferents àmbits". En aquest sentit ha destacat el caràcter social de la proposta, ja que apropa l'art, la música, la dansa i el teatre a tots els barris; el pedagògic, l'artístic i el professional.

Joan Martínez, responsable de l'empresa Barcelona Classic Concert, impulsora del TSA, ha explicat que els tallers que s'imparteixen permeten apropar el món de la cultura a infants amb situacions familiars complexes. "Ens trobem amb nens que mai han fet extraescolars o que no tenen uns pares que els protegeixin i estiguin al seu costat cada tarda per ajudar-los amb els deures", comenta Martínez que indica que aquests nens "tenen dinàmiques més aspres" i que "de sobte es torben amb un projecte seriós, amb rigor i gratuït".

Per la seva banda, Laia Camps, també membre de Barcelona Classic Concert, ha explicat que en total s'han impartit una vintena de tallers per tota la ciutat i que enguany aquestes activitats han incorporat l'Associació a favor dels discapacitats l'OKA; el Centre d'Educació especial l'Heura i l'Associació Educativa Can Palet.

Entre d'altres, s'han impartit cursos de cant, percussió corporal, arts plàstiques, teatre i moviment corporal, entre d'altres. "Els ensenyem a cantar, ballar, actuar, però el que realment els captiva és saber que formaran part d'un espectacle final i que seran protagonistes", comenta Camps.