ERC Terrassa proposa ampliar el parc d'habitatge públic a través de la compra o l'expropiació als bancs

La formació republicana ha presentat una bateria de propostes per millorar la situació de l'habitatge a la ciutat

Roda de premsa d'ERC-MES Terrassa sobre habitatge.
Roda de premsa d'ERC-MES Terrassa sobre habitatge. | Anna Mira
07 de març del 2019
Actualitzat a les 16:44h

ERC-MES Terrassa reclama noves mesures i més recursos econòmics per millorar la situació de l'habitatge a Terrassa. La formació republicana ha explicat en una roda de premsa, que posen l'habitatge en el centre de les prioritats de cara al futur de la ciutat. Segons el portaveu i alcaldable de la formació, Isaac Albert, "calen més recursos per assegurar casa, llum i aigua per a tothom". Per Albert, "cal abandonar els grans titulars i passar a les grans accions".

Per això, des d'ERC han presentat una bateria de mesures que ells consideren fonamentals per canviar la situació. D'una banda, es vol ampliar el parc d'habitatge públic, ja sigui a través de la compra d'habitatges des de l'ajuntament a grans tenidors o a través de l'expropiació. Des d'ERC no descarten cap opció i també consideren que cal apostar per reactivar la promoció d'habitatge des de la ciutat, aturada des de 2012.

Altres propostes dels republicans passen també per reactivar noves de tinença d'habitatge que l'ajuntament va aprovar en el seu moment com poden ser la masoveria urbana però també estudiar opcions com la promoció de cooperatives, copropietat (propietat compartida i propietat temporal), cohabitatge i autoconstrucció. Però per dur a terme tot això, des d'ERC reclamen que cal una nova oficina local d'habitatge on s'ofereixi mediació, suport i orientació als ciutadans.

Des de l'àrea jove del partit, la candidata de jovent republicà de Terrassa, Ona Martínez, ha manifestat que "emancipar-se comença a ser una quimera", referint-se al fet que el jovent terrassenc té moltes dificultats per poder pagar els lloguers actuals. Actualment el 24% dels joves no viuen a casa els pares, una xifra que ha disminuït en relació als últims anys.