La Intersindical-CSC desbanca CCOO i UGT i és primera força a la Generalitat

El sindicat republicà multiplica per vuit els delegats i empata a 35 amb la Catac, mentre els grans sindicats perden 16 representants entre els dos

El portaveu de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, en un parlament durant la vaga general del 21-F.
El portaveu de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, en un parlament durant la vaga general del 21-F. | ACN
NacióDigital
07 de març del 2019
La Intersindical-CSC ha estat la gran sorpresa de les eleccions sindicals d'aquest dimecres a la Generalitat de Catalunya, ja que pràcticament ha multiplicat per vuit el nombre de delegats i s'ha situat com a primera força. En concret, ha passat de 4 a 35 representants dels treballadors als serveis centrals i als quatre serveis territorials de l'administració, empatant així amb la Catac-IAC, que ha perdut cinc dels 40 que va aconseguir el 2015.

Els grans damnificats de la contesa electoral han estat CCOO i UGT, que s'han deixat pel camí 16 delegats entre els dos. En concret, CCOO n'ha aconseguit 10 menys que en les anteriors eleccions, passant de 39 a 29, mentre que UGT n'ha retingut 28 dels 34 que tenia. Per altra banda, CSI-F ha mantingut els 21 que ja va assolir el 2015, així com Acaip -sindicat de treballadors de presons- i el SAC també s'han quedat amb els 3 i 2 delegats que respectivament ja tenien.