8-M: Tot el que has de saber sobre la vaga feminista a Terrassa

El programa commemoratiu inclou més d’una seixantena d'activitats

Convocatòria de Vaga Feminista.
Convocatòria de Vaga Feminista. | Adrià Costa
07 de març del 2019
Sota el lema Connecta't al feminisme la commemoració del Dia Internacional de les Dones a Terrassa proposa reflexionar i integrar la mirada de gènere, per poder connectar o refermar-nos amb els feminismes, des de tots els llocs possibles i diversos. El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és una data que ha esdevingut un símbol arreu del món i serveix per recordar la lluita de moltes dones per millorar les seves condicions de vida. És una de les campanyes ciutadanes més significatives i de més abast que organitza la Regidoria de Polítiques de Gènere, en col·laboració amb la Comissió 8 de març. Consulta el programa d'activitats complert en aquest enllaç. 

Concentració i manifestació pels carrers de Terrassa 

El mateix divendres 8 de març la comissió 8 de març, formada per entitats, associacions i grups de dones de la ciutat, ha convocat una concentració al Raval de Montserrat, a les 12 hores, en el marc dels actes reivindicatius d'aquesta jornada de vaga feminista. A més de la lectura del manifest, diferents activitats de caire reivindicatiu, com ara accions visuals i actuacions musicals.
 
Per la seva banda el Comitè de Vaga Feminista de Terrassa fan una crida a les 7h a la plaça Vella i a les 12h al Raval de Montserrat. Tot seguit fan una crida a participar en el dinar popular a la plaça del Vapor Ventalló que anirà seguit d'un taller d'autodefensa i un altre de cures. Finalment, a les 19.30h es farà una manifestació unitària pels carrers de la ciutat. 
 

Altres activitats

El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa ha convocat una marxa de torxes no-mixta, pel pròxim dijous 7 de març a les 20h des del monument de la Dona Treballadora pels carrers de Terrassa fins arribar a la plaça Vella. 
 

Destaca també la Jornada "Connecta't al Feminisme", que tindrà lloc el dissabte 16 de març, amb activitats al llarg de tot el dia al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. La jornada acabarà amb la xerrada de la periodista basca Irantzu Varela, coordinadora de Faktoría Lila, titulada "De primero, feminismo. Recorrido básico por el feminismo y retos para el futuro".

L'any passat va morir l'exministra Carmen Alborch. Per recordar la seva figura i el seu paper en la lluita per la igualtat i els drets de les dones, la Regidoria de Polítiques de gènere ha organitzat un acte d'homenatge, el dilluns 18 de març a les 18.30h, al Cinema Catalunya.