Endesa renova la línia elèctrica del Parc Natural de Sant Llorenç amb l'ajuda d'un helicòpter

L’actuació, amb una inversió de 55.000 euros, ha suposat la renovació de suports de fusta per uns nous de material més resistent, i s’ha instal·lat mesures de protecció per a l’avifauna

Imatge de l'helicòpter durant els treballs de renovació de la línia elèctrica a Sant Llorenç del Munt.
Imatge de l'helicòpter durant els treballs de renovació de la línia elèctrica a Sant Llorenç del Munt. | Cedida
Redacció
06 de març del 2019
Actualitzat a les 11:56h

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació de suports de fusta a dos trams d’una línia de mitjana tensió al seu pas pel Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra de l’Obac. En concret s'ha reforçat la qualitat del servei de 2.800 clients de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Matadepera. Per realitzar l’actuació s’ha hagut d’utilitzar un helicòpter a causa de la complicada orografia del terreny.

En total s’han canviat 21 suports de fusta per uns de nous fets d’un material de polièster reforçat amb fibra de vidre. Aquests seran més resistents, tant a les inclemències meteorològiques, com a possibles accions dels picots, molt abundants a la zona. A més, els nous suports incorporen mesures per protegir l’avifauna, una mesura molt important, ja que els ocells són dels animals més nombrosos en aquesta serralada. Els nous suports estan protegits amb folre de material aïllant que s’instal·la en diversos punts de la línia i del suport per on passa el corrent. L’objectiu és evitar que les aus, que en un moment donat poden fer contacte entre dos elements en tensió, puguin prendre mal.

Els treballs s’han dut a terme dins del parc, on s’han habilitat dues zones: una, al Coll d’Estenalles i, una altra, a la masia Can Cadafalch, per tal que l’helicòpter fes les maniobres necessàries per dipositar els suports retirats i recollir els nous. D’aquesta manera s’evita que els vehicles pesants a motor transitin pels camins del parc i puguin malmetre i erosionar tant el terra com la vegetació.