El Casal Popular Atzur fa una crida a la mobilització davant del judici per ser desallotjat

Els membres del col·lectiu s'han de presentar als jutjats de Terrassa aquest dimarts 12 de març

Roda de premsa del Casal Popular l'Atzur a Terrassa.
Roda de premsa del Casal Popular l'Atzur a Terrassa. | Anna Mira
09 de març del 2019
Actualitzat el 20 d'abril del 2021 a les 10:34h
Els membres del Casal Popular Atzur han tornat a reclamar una mediació de l'ajuntament per evitar la citació judicial. En una roda de premsa, dimarts al migdia, membres del Casal Popular Atzur però també dels altres casals ocupats de la ciutat, el Kasalet i el Kalitxet, han donat suport a les mobilitzacions que es preveuen els pròxims dies per defensar l'espai autogestionat. 

El dimarts 12 de març l'Atzur està cridat al Jutjat de Primera Instància de Terrassa per afrontar un procés judicial iniciat pel banc dolent SAREB per ser desallotjat. Malgrat que afirmen haver tingut algun contacte amb el consistori, que els ha dit que estudiarien la possibilitat de mediació, des de l'Atzur denuncien que davant de l'imminent judici, l'Ajuntament no s'hagi posicionat. Per això demanen als responsables municipals, un posicionament ferm. 

Diumenge 10 de març, dos dies abans del judici, han convocat una manifestació que començarà a les 11.30 h a la Creu Gran i recorrerà els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a l'Atzur. A més a més, els membres dels casals ocupats fan una crida a la mobilització el mateix dia del judici als Jutjats de la ciutat, a partir de les 9 hores. 

Pel que fa a l'estratègia a seguir davant del judici, els tres membres del Casal que estan citats a declarar, asseguren que es farà una defensa col·lectiva i en positiu on s'al·legarà que són molts els col·lectius de la ciutat els que participen de l'espai, així com també defensaran les remodelacions de l'edifici que ha evitat el seu deteriorament. 

Què és el Casal Popular Atzur?

Situat al carrer d'Arquimedes número 89 de la ciutat, al barri de Ca n'Aurell, casal es va ocupar el sis d'octubre del 2012 i des d'aleshores ha sigut un espai autogestionat on una quinzena de col·lectius de la ciutat hi fan activitats. Entre altres activitats es fan xerrades, passis de pel·lícules, assemblees del CDR de Ponent, d'Arran, també hi ha instal·lada una cooperativa de consum, es fan classes de salsa i hi ha el punt informatiu de la COS. 

 

El casal ja va ser denunciat l'any 2013 per la immobiliària Terres i Projectes de l'aleshores Caixa Penedès. Malgrat els intents de desallotjament, el procés judicial es va paralitzar gràcies a la pressió política i social així com la medicació per part de l'ajuntament. Una mediació que des de l'Atzur tornen a reclamar al consistori. "Volem que l'ajuntament es posicioni i obri una nova taula de mediació", asseguren des del Casal ocupat. 

En una situació semblant es troba una altre casal ocupat de la ciutat, el Kasalet, que va sotmetre's a judici el passat 17 d'abril i que a hores d'ara està pendent del recurs que han presentat a l'Audiència Provincial després que consideressin la sentència com una "sentència política". 
 

Casal Popular Atzur de Terrassa. Foto: GSV