Més de 400 expertes participaran en el Congrés Dones, Ciència i Tecnologia a Terrassa

Se celebra els dies 6 i 7 de març al Vapor Universitari de Terrassa

Redacció
05 de març del 2019
Els dies 6 i 7 de març Terrassa visibilitza el paper de les dones en la ciència i la tecnologia al Congrés WSCITECH19 al Vapor Universitari de Terrassa, situat al carrer de Colom 114. El congrés compta amb 68 ponències sobre 4 àmbits (Dona i Tecnologia, Dona i Ciència, Dona i Salut, Dona i Comunicació) que recolliran experiències, estudis i propostes relacionades amb la funció de les dones en el desenvolupament social. La protecció de la identitat digital en les dones, les pioneres a l'enginyeria i a la medicina o les superdones-superinventores que han dibuixat el món actual són algunes de les activitats més atractives del Congrés. Hi assistiran unes 400 persones especialitzades en diferents àmbits de les desigualtats de gènere, dins dels actes relacionats amb la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. 

La Chief Marketing Officer (CMO) de Fibracat, Meritxell Bautista, participarà al Congrés Dones Ciència i Tecnologia que tindrà lloc a Terrassa els propers dies 6 i 7 de març i que és organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, amb la participació de l’ESEIAAT. Meritxell Bautista oferirà la ponència “Fibracat aposta pel talent femení” el dia 6 de març a la tarda. A la seva xerrada explicarà com Fibracat s’ha compromès, des dels seus inicis, a apostar clarament pel talent femení i, al llarg dels anys, ha aconseguit construir un equip humà en el que les dones són majoria. De fet, aquesta visió de gènere amb la qual treballa l’operadora catalana contrasta notablement amb les xifres que es desprenen dels anàlisis realitzats en el sector de les empreses de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Un estudi recent demostra que només menys del 20% (un 19,6%, per ser exactes) dels professionals de les 25 empreses TIC més grans del món són dones. Altres investigacions realitzades a l’estat espanyol donen la raó a aquest estudi, ja que indiquen que només una de cada quatre treballadors del sector tecnològic són dones. Fibracat vol lluitar contra les xifres, capgirar les estadístiques i continuar apostant amb convenciment pel talent femení. A nivell intern, s’ha fixat com a objectiu aconseguir tenir, retenir i promocionar aquest talent femení. De moment, ja pot dir que té una plantilla formada majoritàriament per dones, i que en el seu pla d’expansió previst per aquest 2018 n’incrementarà la ràtio.

El congrés té com a objectiu visibilitzar la contribució de les dones a la ciència i la tecnologia, la qual tradicionalment ha estat invisibilitzada. Un dels elements principals que justifica aquest esdeveniment és la voluntat de posar de relleu i en valor aquesta visibilitat a les nenes i noies en particular i a la societat en general per així promoure les vocacions científiques i tècniques entre les futures estudiants.