VÍDEO La CUP Matadepera exigeix la dimissió del cap de la Policia Local per acabar amb els robatoris

En un comunitat asseguren que e la despesa en tecnologia i en contracte de més personal seran diners llençats mentre no hi hagin canvis reals en la plantilla

Redacció
06 de març del 2019

Els últims mesos la població de Matadepera ha sortit al carrer per exigir a l’Ajuntament un pla de xoc per solucionar els dèficits en seguretat pública i la incapacitat per enfrontar l’onada de robatoris. Des de la CUP asseguren que un pla de xoc efectiu implica necessàriament una
reestructuració i replantejament del cos de Policia Local, tant per adequar-la als temps i
reptes actuals, com per resoldre problemàtiques de fons que es venen arrossegant des de
fa anys.

En un comunicat, els cupaires asseguren que l’augment de la despesa en tecnologia i en contracte de més personal seran diners llençats mentre no hi hagin canvis reals en la plantilla, en la direcció i en el plantejament de la Policia Local. Per això, dins de les mesures que exigeixen al govern local és la dimissió del cap de la Policia Local, Xavier Cabot. 

Tampoc veuen eficient contractar seguretat privada amb diners públics, ja que segons els cupaires "significa un servei més barat, de menys qualitat i amb pitjors condicions laborals pels treballadors". A més a més, demanen que l'Ajuntament reti comptes i exposi quins han estat els resultats obtinguts per la Policia Local. També fan una crida a evitar l’ús de llenguatge xenòfob i a no estigmatitzar a cap persona pel seu origen, cultura o estètica. "Els delinqüents són membres del crim organitzat, no són representatius de cap ètnia o nacionalitat", puntualitzen. 

La CUP doncs proposa que cal establir una comunicació efectiva entre Ajuntament i ciutadania a través de reunions periòdiques d’informació a la ciutadania per explicar l’estat de la qüestió i per donar consells d’autoprotecció. També proposen un canal oficial de l’Ajuntament (via telegram o whatsapp), com el que fan servir els veïns, per fer arribar aquestes informacions i assumir una coresponsabilitat entre Ajuntament i ciutadania.