Un jutge de Terrassa dona la raó a una empleada per un canvi de contracte durant una reducció de jornada

L’empresa va modificar-li les condicions i després la va acomiadar al·legant baix rendiment

Els Mossos d'Esquadra traslladant el detingut als Jutjats de Terrassa.
Els Mossos d'Esquadra traslladant el detingut als Jutjats de Terrassa. | Mossos d'Esquadra.
Redacció
05 de març del 2019
Actualitzat a la 13:32h
El Jutjat Social número 2 de Terrassa ha donat la raó a una treballadora que va denunciar que l’empresa li havia modificat el contracte unilateralment mentre ella tenia una reducció de jornada. Segons ha fet públic Comissions Obreres (CCOO), la dona tenia un contracte indefinit a temps complet amb una reducció per guarda legal. En el moment de demanar un informe de la vida laboral, però, va comprovar que l’empresa havia transformat el seu contracte per un de temps parcial i que aquesta parcialitat coincidia amb les hores de jornada reduïdes.

CCOO relata que, després de la descoberta, l’empresa va fer fora la dona, argumentant baix rendiment i incompliment de funcions, i celebra que la justícia ha donat la raó a la treballadora, declarant nul l’acomiadament.

La sentència recull les proves presentades per la treballadora, demostrant que tenia un contracte a temps complet, gaudint d’una reducció de jornada per guarda legal, i no un contracte a temps parcial. En aquest sentit, senyala que cal la conformitat de la treballadora per poder aplicar aquest tipus de canvi contractual.

A part de declarar nul l’acomiadament, el tribunal condemna l’empresa a la readmissió immediata i a pagar 12.500 euros a la treballadora en concepte de danys i perjudicis per vulneració de drets fonamentals i discriminació per circumstàncies de sexe.