​Terrassa incorpora 10 nous autobusos híbrids

Els vehicles substitueixen als autobusos que tenen 15 anys

TMESA incorpora 10 nous autobusos híbrids.
TMESA incorpora 10 nous autobusos híbrids. | Rafel Casanova BCF
Redacció
04 de març del 2019
Actualitzat a la 13:12h
Terrassa estrena aquest mes de març 10 nous autobusos híbrids urbans que s’incorporen a la flota de Transports Municipals d’Egara S.A. (TMESA), l’empresa que gestiona el servei d’autobusos de transport públic de la ciutat, que substituiran als vehicles de la flota que tenen 15 anys. Està previst que els nous autobusos entraran en funcionament al llarg del pròxims dies, a mida que s’acabin d’ultimar els detalls tècnics i la matriculació. Els nou vehicles rígids aniran rotant a totes les línies, mentre que l’articulat es destinarà a reforçar el servei de la línia L2.

Amb aquesta adquisició, el 24% de la flota d’autobusos urbans està formada per vehicles híbrids, un de cada quatre, donant compliment així a un dels compromisos del Pla de Mandat (2015-2019) de renovar la flota amb l’adquisició de cinc vehicles per any (aquests corresponen al 2018 i 2019), així com també al seu compromís mediambiental, segons recull el Pla de Qualitat de l’Aire i el Pla de Mobilitat Urbana 2016-2021. La renovació de la flota d’autobusos amb vehicles híbrids per d’altres menys contaminants i menys sorollosos també és un exemple de la política mediambiental incloses al projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI).

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha destacat que “amb la incorporació d’aquests 10 nous autobusos híbrids, menys contaminants i menys sorollosos, avancem en el nostre compromís de millorar la qualitat de l’aire, millorant així la salut dels ciutadans i les ciutadanes, una tendència a la que volem donar continuïtat amb la incorporació de cinc autobusos nous per any”.