Marc Medina i Maria Cardona encapçalaran la llista de la CUP a l’Ajuntament de Terrassa

Presenten una llista feminista i anticapitalista, amb l’objectiu de conformar un grup nombrós i de força que faci de palanca pels canvis socials que necessita Terrassa

Redacció
01 de març del 2019
Actualitzat el 05 de març a les 9:46h
La CUP ha aprovat avui les persones que encapçalaran la llista electoral. En una Trobada Oberta realitzada a la BauHouse, on s’han aplegat unes 40 simpatitzants, s’ha aprovat per unanimitat les primeres 5 candidates de la llista cupaire a les eleccions municipals del 26 de maig.

Marc Medina, actual regidor al consistori, obrirà la llista. Es dona continuïtat així a una legislatura en la que la CUP es va estrenar amb força a l’Ajuntament l’any 2015, posant sobre la taula debats molt importants com el paper de la Policia Local, la proliferació de grans supermercats, l’aposta per l’Economia Social, el foment de la Mobilitat sostenible, l’accés a l’habitatge i l’aturada dels desnonaments, etc.

L’acompanya la militant feminista Maria Cardona, que en aquests moments es troba treballant activament en la preparació de la Vaga feminista del proper 8 de Març. Nascuda a Eivissa fa 34 anys, és professora d’anglès i actualment treballa a una llibreria independent de Terrassa.

Els següents en la llista són Assumpció Solé (3er) i David Iglesias (4t), ambdós activistes dels CDR dels seus barris. Aquest primer bloc inicial es tanca amb Montse Garcia, incansable activista per l’accesibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i capacitats diverses.

La Comissió de Llistes de la CUP ha fet aquesta proposta tot responent a la diversitat intergeneracional, amb perfils més joves i d’altres més veterans; a més a més situar clarament l’activisme feminista com a eix vertebrador de la llista. També hi són presents membres dels CDR, evidenciant que la República catalana serà construïda des de baix: Des del municipalisme.

Llistat de candidats de la CUP a les eleccions 

Marc Medina: Actual regidor de la CUP a l’Ajuntament, ha estat professor de matemàtiques a un IES públic de Matadepera. Membre de la Cooperativa agroecològica de l’Atzur. Enèrgic defensor de la municipalització de l’Aigua. Aficionat a la muntanya.

Maria Cardona: Amb estudis en Filologia Anglesa, Cardona ha treballat al sector turístic eivissenc i com a professora d’anglès. Actualment la podem trobar a una llibreria independent de Terrassa. Militant de Rudes Rebels i del moviment feminista de la ciutat, en la qual es va establir fa 6 anys.

Assumpció Solé: Terrassa, 62 anys. Integradora social i treballadora municipal en l’àmbit de les cures, Solé ha militat a l’ecologisme de Terrassa, al CDR de Sant Pere i actualment participa del moviment feminista de la ciutat i la vaga del proper 8 de Març.

David Iglesias: Barcelona, 50 anys. Actualment treballa a un IES públic de Sabadell. Es militant del CDR, de la Plataforma Antifeixista, d’un grup de Noves Masculinitats i de la cooperativa de l’Atzur. També és el representant de la a l’Observatori de l’Aigua.

Montse Garcia:Terrassa, 58 anys. Amb estudis de puricultora i de dietètica. Activista per l'accessibilitat universal, actualment és vocal de l’entitat Prou Barreres. Ha militat al CDR i lluita juntament amb Rudes Rebels al moviment feminista terrassenc.