Terrassa tindrà una nova estació de FGC a tocar dels Jutjats

Tot i que el projecte encara és embrionari, l'Ajuntament manté converses amb la Generalitat per tirar-lo endavant

Render del projecte a la zona de la Rambleta de Terrassa.
Render del projecte a la zona de la Rambleta de Terrassa. | Aj. Terrassa
03 de març del 2019
Terrassa tindrà una nova estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a tocar dels Jutjats de la ciutat. Així ho ha anunciat, per sorpresa, el tinent d'alcalde de Territori de Terrassa, Marc Armengol, en el ple municipal. En concret, ha dit que es tractaria d'un baixador, ho ha deixat anar enmig del debat per aprovar la remodelació de la Rambleta Pare Alegre i l'entrada de la ciutat. 

Actualment Terrassa compta amb un total de quatre estacions: Terrassa Rambla, Vallparadís, Estació del Nord i Nacions Unides; a les quals s'hi sumaria el baixador dels Jutjats, a l'entrada de la ciutat. 

Malgrat que el projecte és encara embrionari i no hi ha dates de construcció, l'Ajuntament assegura que manté converses amb la Generalitat de Catalunya per tirar endavant el projecte. D'aquesta manera, la façana d'entrada a la ciutat per la C-58 canviarà en els pròxims anys i es convertirà en un espai on un carril bici connectarà els jutjats amb la plaça del Doré, una rotonda pacificarà el trànsit davant de l'Hotel Don Candido i unes voreres més amples facilitaran l'accés a peu dels nous veïns de la zona, ja que el projecte té previst  construir habitatges, edificis destinats a oficines, i a comerços.