TeC renova bona part de l'equip per aconseguir el canvi a Terrassa

Els comuns han presentat la llista electoral liderada per l'actual portaveu, Xavi Matilla

Equip de Terrassa en Comú per les eleccions municipals 2019.
Equip de Terrassa en Comú per les eleccions municipals 2019. | Cedida
01 de març del 2019
Actualitzat a les 17:04h
"Un equip per confiar el canvi". Aquest és l'esperit amb què Terrassa en Comú (TeC) ha elaborat la llista electoral que es presentarà a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Com ja va avançar el portaveu i alcaldable de la formació, Xavi Matilla, en una entrevista a LaTorre, la llista que han presentat aquest divendres 1 de març està conformada per un equip força renovat de catorze persones que no provenen del món dels partits polítics i que "estem disposats a treballar perquè Terrassa surti de la situació d’estancament en la que es troba", ha assegurat Matilla.

Els actuals regidors, Xavier Martínez, Anna Rius i Òscar Monterde, segueixen formant part d'un equip que es presenta amb persones de diverses trajectòries i perfils professionals ben diferents que "aporta coneixement i representació diversa del que és avui dia Terrassa". A banda de Matilla, també han explicat els motius pels quals s'han incorporat a la llista electoral, la número dos, Agnès Petit, Pep Martí (7), Nere Beltran (8),  i Xavier Lleonart (9). Tots ells han assegurat que formar part de la llista de TeC és una oportunitat per fer una ciutat millor des de tots els àmbits. 

Un altre dels seus eixos és la priorització del feminisme i les persones com a centre de les polítiques públiques. Per Matilla les eleccions del maig han de servir per aconseguir el canvi i està convençut que aconseguiran l'alcaldia per encetar una nova etapa a Terrassa. 

Durant la presentació, el portaveu ha explicat que els quatre anys que han estat a l'ajuntament, com a principal força a l'oposició, els ha permès adquirir el coneixement necessàri per millorar de cara a la nova comtessa electoral. Matilla ha insistit en què la voluntat del partit és la "d'aconseguir dibuixar un nou horitzó de futur, que torni a il·lusionar i permeti millorar les condicions de vida de tots els terrassencs i terrassenques".  

Tots els noms de la llista electoral de TeC

1. Xavier Matilla Ayala: Arquitecte-urbanista, portaveu actual de TeC i alcaldable per Terrassa. 

2. Agnès Petit Estrenjer: Ha treballat a l'administració local durant 22 anys en els àmbits de joventut, lleure infantil, pla de barris, participació ciutadana i districtes.

3. Xavier Martínez Ramírez: Actual regidor a l'ajuntament. Diplomat en Treball Social i Màster en Gerontologia social, implicat als moviments socials i culturals de la ciutat. 

4. Anna Rius Ulldemolins: Actual regidora a l'ajuntament. Activista pels drets humans, feminista, mare, cooperant, municipalista, lluitant per posar les institucions al servei de la gent i les cures al centre de la vida. Doctora en biomedicina. 

5. Òscar Monterde Mateo: Actual regidor a l'ajuntament. Doctor en Història Contemporània. Professor Associat a la Universitat de Barcelona. Ha participat activament al teixit associatiu de Terrassa en l'àmbit de la història, l'educació en el lleure, la cultura, la solidaritat i la cooperació i en diversos moviments socials.

6. Gloria Perona Carrasco: Enginyera Industrial ha treballat en àmbits de l'automoció, la farmàcia i els centres de salut. 

7. Pep Martí Cardús: Diplomat en Treball Social, vinculat a l’acció social municipal, sobretot en els àmbit de l’atenció a la diversitat funcional i al sensellarisme. He format part de diverses
xarxes, grups de treball i coordinadores municipals i provincials dedicades a combatre l'exclusió social i reduir les desigualtats. 

8. Nerea Beltran Ortega: Politòloga, participa del moviment estudiantil, des d'on lluito per una universitat gratuïta i feminista. 

9. Xavier Lleonart Martínez: Llicenciat en Medicina i Cirurgia. La major part de la meva vida professional ha estat vinculada al Consorci Sanitari de Terrassa com a metge adjunt de cirurgia toràcica.

10. Pamela Navarrete de Agustín: Llicenciada en Ciències de la Informació, Sóc periodista
i treballo en un mitjà d'informació local i comarcal fent articles culturals, preferentment de música i espectacles, des de fa més de vint anys.

11. Dani Charles Quintanilla: Apassionat de la muntanya i de l'esport, té formació en Enginyeria Informàtica i actualment estic reorientant la vida professional cap a l'àmbit organizatiu del sector públic. 

12. Soledad Cabello Olivares: Mare, treballadora que lluita pels drets de les persones, forma part del moviment esutidantil de la ciutat. 

13. Toni Hernández Fernández: Físic, lingüista i doctor en ciència cognitiva i llenguatge,  professor a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa i a la Universitat Politècnica de Catalunya. 

14. Antònia Sáez Ullés: Ha treballat a les escoles bressol municipals fins a la jubilació.