Llum verda perquè la Masia Egara es converteixi en hotel rural

El ple municipal ha aprovat el pla urbanístic malgrat encara no existeix el projecte concret

Masia Egara de Terrassa.
Masia Egara de Terrassa. | Anna Mira
02 de març del 2019
La Masia Egara es podrà convertir en hotel rural en els pròxims anys. El ple municipal de Terrassa ha aprovat, amb els vots positius del PSC, Cs, PP i el PDECat, el pla especial urbanístic de Ca n'Amat de la Muntanya, Masia Egara. Així doncs, malgrat els partits de l'esquerra (TeC, CUP, ERC-MES), s'han mostrat en contra del document que facilita la construcció d'un hotel de fins a 64 habitacions a l'actual masia, situada a la carretera de Rellinars, als peus de la serra de l'Obac i al bell mig de l'Anella Verda. 

En concret, malgrat el tinent d'alcalde de Territori, Marc Armengol, ha explicat que no hi ha un projecte lligat, l'aprovació del pla significa "donar garanties de preservació de la finca". Actualment a Terrassa hi ha un total de 22 masies a l'Anella Verda, i només tres d'elles, entre les quals hi ha la Masia Egara, es troben en bon estat de conservació. 

Els partits de l'esquerra consideren que tirar endavant el pla és un risc per la protecció natural de l'entorn. Un argument oposat al del govern i el dels partits que han donat suport a la iniciativa, que consideren que precisament ajudarà a preservar la finca i serà ajudarà a situar Terrassa com a destinació turística del descans i el benestar, ha apuntat el portaveu del PDECat, Miquel Sàmper.