Tot el que has de saber sobre la celebració del Carnestoltes a Terrassa

Les línies d’autobús es veuran afectades per les rues de dissabte i diumenge

Celebració del Carnestoltes a Terrassa.
Celebració del Carnestoltes a Terrassa. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
27 de febrer del 2019
Terrassa celebra aquest cap de setmana una nova edició del Carnestoltes, la 42a des de la restauració d’aquesta festa. El gruix del programa d’activitats, que organitza la Confraria de la Mascarada en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, s’inicia demà dijous amb la festa de Dijous Gras al Parc de Sant Jordi. 

Entre les 9.30h i les 12.30h, es donarà el tret de sortida als actes del Carnestoltes d’enguany, amb un festa que inclourà jocs, tallers i animacions infantils. Per divendres, recorreran els carrers del Centre les més de 40 rues organitzades per escoles i llars d’infants, que ho faran durant el matí (majoritàriament entre 10.30h i 12h) o per la tarda (entre 15h i 17h). Aquestes rues comportaran talls puntuals de trànsit al llarg del seu recorregut. 

Els recorreguts de les rues del cap de setmana

La rua de Carnestoltes de dissabte, en la que prendran part 26 comparses, sortirà a les 17.45 h de l’Estació del Nord, i finalitzarà a l’alçada del carrer del Forn, passant abans pel Raval de Montserrat, on l’alcalde, Alfredo Vega; acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; i d’altres membres de la Corporació Local; rebrà Ses Majestats del Carnestoltes “el Rei Boignestoltes V i la Reina Bojavasonada", al balcó de l’Ajuntament de Terrassa, i els hi lliurarà les claus de la ciutat.

A aquesta hora està prevista l’arribada de la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 42è
Carnestoltes de Terrassa, “Arte and Dance”. Prèviament, Sergi Cebrián Pujol, dos cops subcampió del món de Tir amb Arc, llegirà el pregó del XLII Carnestoltes de Terrassa.

Diumenge, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil, en la que hi participaran 24 comparses. La desfilada s’iniciarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel carrer Iscle Soler, Unió, el carrer Major, la Plaça Vella, el carrer de l’Església, carrer del Portal Nou i Miquel Casas.
 

El Carnestoltes tornarà a omplir els carrers de la ciutat. Foto: Juanma Peláez



Destaca també, per l’alta participació que aplega, la Rua comunitària de les escoles al Districte 2 que s’organitza divendres, a les 11.30 h, a l’espai de l’antic Mercadal del barri de Montserrat. L’alumnat de les escoles Les Arenes, Roser Capdevila, Mare de Déu de Montserrat, Salvador Vinyals, i de l’Esplai Tremola, sortiran des dels seus centres fent una rua amb animació pròpia per confluir a la cruïlla de l'avinguda de Madrid amb la de les nacions Unides. Des d’allà faran l'últim tram plegats i arribaran, cap a les 11.15 h, a l'espai de l'Antic Mercadal de Montserrat, on els i les esperarà el grup d'animació Coloraines Band per celebrar una petita festa.

Afectacions del trànsit i els autobusos 

Dissabte, de les 16h a les 19h: tall del passeig del 22 de Juliol, entre la plaça de la Bicicleta (crta.de Rellinars) i la plaça de l’Estació del Nord. De 17 h a 23 h: Rambla d'Ègara entre Doré i el carrer Galileu, s’habilitarà parada provisional del carrer Columel·la. Afectarà a les línies d’autobús 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 ,9 que es desviaran per la carretera de Martorell, Av. Àngel Sallent i passeig 22 de juliol i Av. Josep Tarradellas i Av. Abat Marcet. Les línies 7 i H es desviaran per Av. Abat Marcet i Av. Jaume I.

Diumenge l'fectació en autobusos: les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 i 9, que habitualment circulen per la rambla d'Ègara, són les que es veuran afectades. Entre les 8 i les 13.30h es desviaran per l'Avinguda Àngel Sallent, i el carrer Galileu segons la línia.