TeC proposa reformular els espais de joc infantil i integrar-los a la ciutat

També presenten una proposta al ple municipal per exigir l'aplicació de la llei contra els desnonaments

Roda de pemsa de TeC amb Xavi Martínez i Marta Muntanyola.
Roda de pemsa de TeC amb Xavi Martínez i Marta Muntanyola. | Cedida
26 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:16h
El grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) ha presentat dues propostes al ple municipal. D'una banda, una proposta de resolució per ser debatuda al ple on demanen que l'ajuntament reflexioni sobre els espais de joc infantil de la ciutat. De l'altra, un acord de junta de portaveus perquè l'ajuntament apliqui de manera immediata la Llei 24/2015 contra els desnonaments.

El joc infantil, integrat a la ciutat

La regidora Marta Muntanyola ha explicat en roda de premsa que la voluntat de la proposta rau en un canvi de paradigma en relació als espais de joc infantils de la ciutat. Assegura que "estan tallats pel mateix patró" i que "s'ha prioritzat la vida dels adults en detriment a la infància".

Per això, la proposta que presenta TeC demana a l'ajuntament que iniciï una diagnosi dels espais actuals de la ciutat i que plantegi un pla de joc amb noves formes d'integrar aquestes zones en l'urbanisme de Terrassa. Per Muntanyola, "cal crear entorns que promoguin el joc no sexista i que no releguin les noies a espais secundaris".

Aplicació immediata de la llei contra els desnonaments

La setmana passada es coneixia que el Tribunal Constitucional deixava sense efecte l'anul·lació de dos articles de la Llei 24/2015. Això vol dir que a partir d'aquest moment no hi pot haver cap desnonament sense que hi hagi una solució per la família desallotjada, si aquesta es troba en situació d'exclusió residencial. De fet, si la família està ocupant un pis d'un gran tenidor, aquest té l'obligació d'oferir un lloguer social. L'article recuperat de la llei també recull que en cas de complir-se les administracions poden aplicar multes als grans tenidors.

La proposta de TeC demana a l'ajuntament que apliqui de manera immediata aquesta llei per evitar que hi hagi més desnonaments a la ciutat. Segons el regidor Xavi Martínez, "l'administració local ha de destinar el màxim de recursos i esforços perquè s'apliqui aquesta llei".