L'AMPA de l'escola Sala i Badrinas es mobilitza per reclamar la construcció de l'institut escola

Han presentat una proposta al ple per exigir la continuïtat del projecte educatiu i un calendari d'actuacions a la conselleria d'educació

La nova escola s'ha de construir a l'antiga fàbrica Sala i Badrinas, a la carretera de Rubí.
La nova escola s'ha de construir a l'antiga fàbrica Sala i Badrinas, a la carretera de Rubí. | GSV
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:06h
L'AMPA de l'escola Sala i Badrinas ha dit prou i ha acordat iniciar un seguit de mobilitzacions per exigir a la conselleria d'educació que es posi fil a l'agulla amb la construcció del nou edifici. L'escola, situada provisionalment al parc de Vallparadís, ja fa vuit anys que treballa amb barracons a l'espera de la construcció del nou edifici als terrenys de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas, a la carretera de Rubí.

La setmana passada l'AMPA de l'escola va celebrar una assemblea on es va acordar fer visible les seves reclamacions. D'una banda, la creació d'un institut escola per tal de donar continuïtat al projecte educatiu del centre. En concret, la vicepresidenta de l'AMPA, Jessica Saduskie, ha explicat a LaTorre que "ens agrada molt el projecte pedagògic de l'escola i volem que els nostres fills tinguin una continuïtat en l'educació dels 3 als 16 anys".

De l'altra banda, reclamen a la conselleria que estableixi un calendari d'una vegada per totes la construcció del nou edifici per deixar els barracons "que havien de ser provisionals i ja fa vuit anys que hi som", recorda Saduskie qui també lamenta que hi ha promocions que hauran fet tota la seva ensenyança obligatòria en barracons.

​Per això, han organitzat un calendari de mobilitzacions per les pròximes setmanes que comencen aquest dijous al ple municipal on diversos partits han presentat una proposa per aconseguir el suport de l'ajuntament. El divendres 15 de març es farà una lectura del manifest i una penjada de pancartes al voltant de l'escola; i el 24 de març es participarà en la festa reivindicativa organitzada per la Plataforma d'AMPAs de Terrassa al parc de Vallparadís.
 

Escola Sala i Badrinas de Terrassa. Foto: GSV