ERC-MES demana millorar l'atenció policial a les víctimes de violència de gènere

Consideren que falta coordinació amb Mossos i més formació dels agents

Roda de premsa d'ERC-MES sobre violència de gènere.
Roda de premsa d'ERC-MES sobre violència de gènere. | Anna Mira
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:17h
ERC-MES, a través de Dones d'ERC ha presentat una proposta de resolució al ple de febrer on demana una millora en l'atenció policial en relació a la violència de gènere. En una roda de premsa dilluns a la tarda, la portaveu de Jovent Republicà, Mercè Espasa, ha afirmat que "malauradament les dades que ofereix la policia municipal en relació als casos de violència de gènere no s'ajusten a la realitat". 

Segons les dades que recull la proposta d'ERC-MES, a Terrassa duran l'any 2017 la policia local ha ates 104 casos però aquestes xifres no inclouen els casos atesos per Mossos d'Esquadra a la ciutat. Per això, Espasa denuncia que "si en l'àmbit general en el període 2015-2018, s’ha produït un increment del 71% de les víctimes, del 63% dels agressors i del 64% de les denúncies considerades delictes contra la llibertat i identitat sexuals del Codi penal, Terrassa no és una excepció com ens volen fer creure".

Per això, des d'ERC-MES es demanen diverses actuacions per millorar l'atenció i la informació de les dades. D'una banda es proposa que la memòria policial del 2018 de Terrassa inclogui les denúncies de violència contra les dones que es tramiten a la comissaria de Mossos d’Esquadra. 

Un altra dels problemes que volen solucionar és que la Unitat d'Atenció a la Víctima (UAV) de l'Ajuntament ampliï els seus horaris perquè sigui més efectiu "tenint en compte les franjes horàries quan es produeixen les agressions", puntualitza Espada. També proposen elaborar qüestionaris de valoració del servei i que tots els agents rebin formació sobre violències sexuals i contra les dones.

Per la seva banda, la membre de l'associació Dones ERC, Montse Font, exigeix a l'ajuntament que s'adhereixi al protocol de seguretat contra les violències sexuals en els entorns d’oci, aprovat per la Generalitat de Catalunya el passat 30 de gener. Finalment han fet públic el seu suport al comitè de vaga del pòxim 8 de març.