L'Ateneu Terrassenc canvia de seu

Les noves instal·lacions estaran situades al carrer Sant Quirze número 2

Edifici que acollirà l'Ateneu Terrassenc.
Edifici que acollirà l'Ateneu Terrassenc. | GSV
Redacció
25 de febrer del 2019
L'Ateneu Terrassenc es prepara per canviar de seu. Després de 8 anys al casal cívic del Vapor Gran, l’Ateneu encara una nova etapa amb el trasllat a les noves instal·lacions a pocs metres de l'actual, al carrer Sant Quirze número 2.

En un comunicat expliquen que el trasllat es farà de forma gradual. Això farà que els tallers i cursos que ofereix l'equipament es facin, a partir del mes de març, en el nou edifici. Pel que fa a les conferències i els concerts es continuaran fent a la sala d’actes del Vapor Gran fins que finalitzi el muntatge de la sala d’actes del local del carrer Sant Quirze.

El nou emplaçament de l'Ateneu sorgeix d'un acord amb l’Ajuntament de Terrassa i ocuparà una planta sencera de l’edifici que actualment està en desús. En concret, tindrà 280 m2 on hi haurà una sala d’actes, cinc espais polivalents per tallers i cursos, a més d’un magatzem i la recepció.

En aquest mateix edifici, abans havia estat la seu de l’Institut Municipal de Cultura i Esports, el Centre de Normalització Lingüística i, anteriorment, els Jutjats. L' emplaçament es va construir el 1915, es tracta d'uun edifici modernista, obra de l’arquitecte Josep M. Coll i Bacardí, per allotjar el Centre Mèdic de Terrassa, que va ser enderrocat a la dècada dels 50 per donar pas als jutjats.