1 de 10
municipalització de l'aigua

Es constitueix l’Observatori de l’Aigua de Terrassa

Primera reunió de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT). | Aj. Terrassa
per Redacció, terrassa | 25 de febrer de 2019 a les 14:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan fa gairebé tres mesos que la gestió de l'aigua és pública a Terrassa, la ciutat ja compta amb l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT), l’òrgan que articula la participació de la ciutadania en la definició de les polítiques i en les decisions estratègiques que afectin al servei d’abastament d’aigua municipal. La seva constitució es va fer la setmana passada a la Masia Freixa i va comptar amb la presidència del tinent d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol.

Durant l'acte es va informar del nomenament de la secretaria de l’Observatori, es van presentar les entitats representades i es vanconvocar les candidatures de presidència, vicepresidència, comissió permanent i consell d’administració que formen el plenari. El ple de l'Observatori està integrat per un representant de cada grup polític representat al ple, una àmplia representació del teixit econòmic i associatiu local, de les entitats i plataformes cíviques, sindicals, educatives, gremials, empresarials i de grup de recerca.


L’Observatori de l’Aigua és un organisme autònom, adscrit a l’Ajuntament de Terrassa, que té un caràcter consultiu, assessor, deliberatiu i propositiu, amb capacitat per elaborar estudis, informes i propostes en la gestió de l’aigua.

Entre les funcions de l’OAT, destaquen la presentació de propostes per al funcionament de l’empresa municipal Taigua, l’elaboració d’estudis i informes, la informació i formació de la ciutadania i el control públic en la rendició de comptes.


 

 

Participació