Pep Pla tanca la seva etapa com a director artístic del CAET i del Festival TNT

En les pròximes setmanes l'Ajuntament de Terrassa obrirà un concurs públic per designar la persona que el substituirà

Pep Pla, davant del Teatre Principal de Terrassa.
Pep Pla, davant del Teatre Principal de Terrassa. | Eloi Falguera
Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:34h
El fins ara director artístic del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla, ha decidit tancar la seva etapa al capdavant d'aquest espai, així com del Festival TNT. Pla, que fa dotze anys  que va fer-se càrrec del CAET, deixa el càrrec per dedicar-se a altres projectes artístics personals i afavorir el relleu en aquests equipaments.

Pla va finalitzar la seva relació contractual amb aquest centre el 31 de desembre i dirigirà per última vegada el TNT 2019 que se celebrarà del 26 al 29 de setembre. La previsió és que en les pròximes setmanes l'Ajuntament egarenc obrirà un concurs públic per designar la persona que substituirà Pla.

Pep Pla i el seu equip han estat els creadors i impulsors del TNT fins a convertir-lo en un festival de creació contemporània referent a l'Estat amb una programació d'alt nivell i artistes de reconeixement internacional. Cada edició del TNT, a més, ha acollit més d'un centenar de programadors provinents d'Espanya, Europa i Amèrica.

Un dels principals objectius de Pep Pla amb el TNT ha estat el de promoure els nous talents locals i fer d'incubadora d'artistes emergents. Així, el TNT ha coproduït desenes de
produccions contemporànies amb companyies catalanes i terrassenques que han girat arreu del món recollint nombrosos èxits i ha esdevingut padrí d'artistes que lluiten per crear en clau contemporània i que ja són referents dins l'àmbit de les Arts Escèniques (Agrupación Señor Serrano, Xavier Bobés, Agnés Mateus, El Conde de Torrefiel, David Espinosa, etc.).

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Terrassa, Amadeu Aguado, ha agraït la feina de Pla desenvolupada al capdavant del CAET, que "deixa un projecte plenament consolidat gràcies al seu treball i al seu compromís amb la cultura, amb les arts escèniques i amb la ciutat en general". Alhora apunta que "tindrà sempre la porta oberta per participar en la vida cultural de la ciutat".