Mariona Rierola: «La idea del Mercat de les Puces pels pròxims 5 anys és fer-lo gran»

Dinamitzadora de l'associació de comerciants de Ca n'Aurell, que organitza el Mercat de les Puces

Mariona Rierola, dinamitzadora de l'associació de comerciants de Ca n'Aurell.
Mariona Rierola, dinamitzadora de l'associació de comerciants de Ca n'Aurell. | Anna Mira
22 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:13h
Aquest dissabte 23 de febrer el Mercat de les Puces celebra el seu cinquè aniversari. Cinc anys on cada últim dissabte de mes diverses parades de comerç artesanal i segona mà s'han instal·lat al Parc de Sant Jordi de la ciutat per fer d'un dissabte especial al barri de Ca n'Aurell. En una entrevista amb LaTorre, la seva dinamitzadora, Mariona Rierola, explica com han estat aquests primers cinc anys de mercat i quins projectes tenen de cara al futur. 

- El mercat de les Puces celebra cinc anys. Com va sorgir la idea?

- Vam fer dues proves pilot abans de posar en marxa el Mercat. Van anar molt bé, i vam veure que era una iniciativa que funcionava molt bé al territori. A partir d'aquí vam decidir instaurar-lo al barri perquè som un barri que tot i estar a prop del centre, no ho estem i volíem portar gent al territori. 

- Per aquells que encara no ho coneixen, què és el Mercat de les Puces?

- És un mercat d'artesania i comerç on també hi ha segona mà, per tant qualsevol particular pot participar. El projecte, a banda de les parades també compta amb espais d'entitats sense ànim de lucre i se celebra cada últim dissabte de mes menys juliol i agost, que no es fa.

- Quines parades es poden trobar al mercat?

- Nosaltres som una associació de comerciants per tant trobem comerços del barri que posen les seves parades i que volen venir per poder sortir al carrer. Ens trobem que al barri hi ha dos eixos comercials molt importants com és el carrer de Volta, Gutenberg i una mica Pare Llaurador però quan passes del carrer de Galileu en rere, en general, són comerços que no tenen massa visibilitat. Així doncs, el mercat busca donar visibilitat a aquests comerços i que vinguin a fer un punt de venda. 

- També hi ha gent que fa artesania i llavors hi ha gent de segona mà, que pots ser qualsevol de nosaltres que vol desfer-se de coses que té per casa. És un mercat molt familiar, que intentem acompanyar-lo d'activitats infantils. Ens hem acompanyat molt de les sinergies del Drac Baluk. 

- Aquest dissabte, per l'aniversari, que podrem trobar?

- Com sempre es fa de 10 h a 14 h, i d'una banda hi ha el concurs d'Instagram amb l'etiqueta #5anysdeMP. Es pot participar fent fotos del mercat o també fent fotos del flyer a qualsevol lloc, no cal que sigui al mercat. Com no pot ser d'una altra manera hi haurà la participació del Drac Baluk, que farà un taller per fer malabars i també cercavila dintre del mercat a les 11 h. També hi haurà altres tallers de manualitats pels més petits, taller de xapes i un vermut musical. 
 

Mercat de les Puces de Ca n'Aurell Foto: Mercat de les Puces



- Enguany comptarem amb la Fundació Síndrome de Dravet, és una epilèpsia mioclonica severa, d'origen genètic, apareix en el primer any de vida, i no hi ha tractaments efectius. Els afectats sofreixen crisis epilèptiques que poden arribar a estatus epilèptics, retards cognitius, problemes motors i de comportament, també afecta la parla. 

- Quins projectes tenen de cara al futur?

- Els cinc anys hem fet un canvi d'imatge i la idea pels pròxims anys és seguir i fer-lo gran animar a tothom a venir i a participar. Estem fent una aposta en l'àmbit digital de l'associació. Estem plantejant de fer algunes activitats especials per moments destacats de la ciutat. Per exemple el que ja es fa és el Mercat de les Puces modernista, que enguany es farà el 27 d'abril perquè la gent vingui a comprar articles modernistes; i al novembre es fa el concurs del Joc de Paraules. 
 
Arxivat a