La Masia Freixa protagonitza el cartell de la Fira Modernista 2019

Se celebra el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig

Presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa.
Presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa. | Anna Mira
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:52h
La Fira Modernista de Terrassa ja escalfa motors. Aquest dimecres al matí s'ha fet públic el cartell que visibilitzarà la 17a edició de la Fira Modernista de la ciutat, que se celebrarà el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig. El cartell té dos clars protagonistes, el cinema i la Masia Freixa, l'entorn on se situa la imatge del cartell. 

El tinent d'alcalde de Cultura, Amadeu Aguado, ha explicat que tal com es va avançar en l'edició anterior, enguany el cinema centra la temàtica de la fira que recorda la Terrassa del 1900. Aguado ha recordat que el passat del cinema a Terrassa es remunta l'any 1896 a l'antiga plaça Major (avui plaça Vella) es va penjar una tela per exhibir unes pistes fixes o el que s'anomenava quadres dissolvents, a l'inici del cinema. Al 1898 a Terrassa hi havia una barraca on es feien projeccions i la ciutat comptava amb el Teatre del Retiro, un teatre amb més de 2.000 places que s'ubicava al carrer de Sant Gaietà, a l'altura de la Societat Coral dels Amics del carrer del Pantà. 

La presentació del cartell s'ha fet a la Sala Muncunill on durant la Fira Modernista es podrà veure una exposició "El naixement del cinema" amb peces procedents de diferents països europeus. 
 

Presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa