Fupar rep un premi pel projecte «Millora la teva parla»

El premi del BBVA està destinat a obtenir material per ajudar a les persones amb dificultats en la parla

Redacció
20 de febrer del 2019
Fupar ha estat guardonada novament per BBVA y la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) a través del programa "Territoris Solidaris", que té per objectiu donar suport a diferents projectes socials triats pels empleats d’aquesta entitat bancària a Catalunya.

En aquesta sisena edició, Fupar ha estat una de les 31 entitats guardonades amb el seu projecte “Millora la teva parla”, destinat a obtenir material per ajudar a les persones amb dificultats en la parla, la comunicació i el llenguatge que presenten necessitats de comunicació alternativa i augmentativa.

Amb aquest projecte, Fupar busca continuar millorant la qualitat de vida i fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del Centre Ocupacional de l’entitat, a través de l’aplicació de metodologies i teràpies innovadores centrades en una atenció integral a la persona. 
 

Fupar rep el premi al projecte Millora la teva parla Foto: Cedida



Les persones que es beneficiaran d’aquest programa, es calcula que aproximadament un 17% de les persones del Centre Ocupacional presenten dificultats en la parla, milloraran en la iniciativa comunicativa, en la transmissió i comprensió de missatges orals, i en l’expressió del llenguatge, millorant així l’entonació, volum, ritme i gesticulació.

“Creiem en les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i apostem diàriament per la seva inclusió a la societat. Millorar l’expressió i comprensió oral incideix molt positivament en el benestar personal, ja que facilita mantenir relacions de qualitat amb l’entorn proper i fomenta la interrelació i creació de nous vincles socials”, explica Marta Puig, directora del Centre Ocupacional de Fupar.