​Terrassa reutilitza 13 tones de peces de roba el 2018

En tot el Vallès Occidental s’han arreplegat 904.644 quilograms de tèxtil usat

Recollida de roba al centre que hi ha l'Ametlla del Vallès
Recollida de roba al centre que hi ha l'Ametlla del Vallès | Fundació Humana
Redacció
26 de febrer del 2019
Terrassa va recollir 13 tones de roba el 2018, entre els punts d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo repartits per la ciutat. La meitat del que va recollir Sabadell - 26 tones - i per darrera d'altres poblacions de la comarca com Castellar -73 tones-, Palau-solità i Plegamans -75-, Rubí -128-, Sant Cugat -192- i Cerdanyola -199-. Sant Llorenç Savall va recollir 9 tones i Ullastrell 5. 

En total, a la comarca s’han arreplegat 904.644 quilograms de tèxtil usat i que suposen un estalvi de 2.866 tones de CO2 a l’atmosfera. La responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, Àgata Soler-Roig, ha celebrat les xifres i ha indicat “la importància d’impulsar un model de gestió sostenible que prioritzi el factor social davant del mercantil”.

Soler-Roig ha recordat que els gestors autoritzats “només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment”, amb dades de l’Agència de Residus de Catalunya. Una dada que està “molt lluny” de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea. En aquest sentit, ha apuntat que “tots els agents implicats ens hi hem d’esforçar més per augmentar les xifres”.

El 69% de la roba es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla de Vallès i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. A més, això suposa la generació d’ocupació verda i contribució a l’economia social. Produeix un lloc de feina per cada 36.000 quilogram de tèxtil recollit.

El residu tèxtil és la cinquena fracció que més generen els catalans i la que presenta el percentatge de valorització més alt, per sobre del 90%.